24
Nov
2006
0

Eindelijk weer eens een logje…

Alles gaat z’n gangetje weer. Op school ben ik nu bezig aan de laatste maand echt school. De meeste projecten worden afgerond en alle verslagen worden opgesteld. In de tussentijd ben ik bezig geweest met het zoeken naar een geschikte afstudeerplaats. En ik kan je wel zeggen dat ik die gevonden heb.

Na twee ontzettend interessante gesprekken bij Philips zijn collega student Peter en ik uitgenodigd om onze afstudeerstage te gaan doen bij TASS. Zeg maar het software onderdeel van Philips. Tijdens de stage (van januari tot zeg maar half juni) gaan we ons bezighouden met het implementeren van een biometrische sensor voor de Pronto. De Pronto kun je simpelweg vergelijken met een heel erg universele afstandsbediening. Denk aan het bedienen van al je stereo’s, tv’s, rolluiken, lichten, voordeuren, etc. etc. En dan niet zo’n suf kastje met knopjes. Nee, een mooi SVGA touchscreen met wat mooie buttons aan de zijkant.

Wat doet die biometrische sensor dan? Je kan die biometrische vergelijken met het iPod jog-wheel. Het sensortje is dus eigenlijk een kleine muis. En naast dat kun je er ook nog vingerafdruk herkenning mee uitvoeren. Denk maar eens na over de mogelijkheden: ik krijg mijn persoonlijke afstandsbediening als ik mezelf heb geïdentificeerd met mijn vingerafdruk. Een erg uitdagende opdracht. De Pronto zelf draait Linux en het meeste zal dus in C geschreven zijn. Ik kijk er in ieder geval naar uit!

Dan van school naar werk. Ook daar alles z’n gangetje. De verhuizing is succesvol voltooid en de volgende projecten staan open: de migratie van de oude webservers naar de nieuwe; nog steeds het DNS-systeem en de omzetting van oude naar nieuwe mailservers. Dat laatste is al gebeurd, zo’n beetje begin oktober. Murphy had denk ik van begin september tot nu vakantie. Want tijdens de verhuizing en de omzetting van de mailservers naar nieuwe machines verliepen beide zonder enig probleem (nou ja, de harde schijf kopie van de eerste mailserver (8 uur(!)) niet meegeteld).

De migratie zelf is nog een punt ter discussie. Daarop later nog wel een keer meer denk ik. En ja, inderdaad. Ook het DNS-systeem is nog steeds niet om. Ik word er een beetje simpel van. Dat systeem ligt denk ik nu al bíjna twee jaar op de plank. Erg jammer, want het scheelt enorm in efficiëntie als het eenmaal loopt. Achja, wie ben ik :)?

En dan hebben we nog het sporten. Na de operatie (zie de vorige log) is het eigenlijk bijna alleen maar vooruit gegaan. De eerste weken was het inderdaad behelpen en zat er behoorlijk wat pijn in het linkerbeen. Dat was na ongeveer 2,5 maand weg. Sinds toen ben ik weer onder training. Wat kortweg inhoud dat ik wat aan het lopen ben en nog steeds bezig ben de coördinatie in de knie en de sterke in de bovenbenen te verbeteren. Een nadeel is nog wel dat er redelijk wat vocht aangemaakt wordt, waarschijnlijk door nog steeds een stuk irritatie in de knie. Ik hoop dat dat begin januari toch wel over is…

Written by Harm

Geen comments »

Plaats een comment