20
Dec
2006
0

Vandaag m’n laatste dagje school voor dit jaar gehad. We hadden de eindpresentatie van het vak GDS. Wat inhoudt dat je een gedistribueerd systeem moet maken. Wij (met mezelf als projectleider) zijn bezig geweest een spelletje (Airhockey) te maken in C#, in samenwerking met .Net Remoting, leuke techniek zeg. Je kunt zo heel gemakkelijk objecten ‘remote’ (via HTTP, TCP of UDP) beschikbaar maken. Het spelletje hebben we helaas niet helemaal werkend gekregen, de persoon die de collision implementeerde had er gisteravond geen zin meer in, nou ja, jammer. Het punt voor het project komt pas na de kerstvakantie, die voor mij vandaag is gestart en duurt tot 8 januari.

Ik heb ook m’n eerste tentamen gehad: CST, wat staat voor Capita Selecta Telematica. Een heel brede kijk op telematica, van PSTN netwerken tot aan de fysieke stroom die door een UTP-kabel loopt. Dat was afgelopen maandag. De docent was zo aardig het meteen even na te kijken en tot mijn verbazing kreeg ik een 10 terug! Ik had zelf een 8 en misschien een 9 verwacht, maar je hoort me niet klagen, haha. Dit is meteen een eindexamen punt. En na de ook al teruggekregen 7 voor CSS (Capita Selecta Software engineering, een onderzoek over IPv6) denk ik dat ik maar eens Cum Laude ga (8 of hoger gemiddeld en geen zessen). In juni weten we of dat gelukt is :).

Op het werk zijn we werk aan het maken van de migratie. De eerste server staat half februari op de planning. Zelf heb ik er weinig mee van doen, ik geef een voorzet die door m’n collega’s ingekopt moet worden. Ik zit rond die tijd namelijk bij ome Philips. We beginnen daar waarschijnlijk 29 januari. Dan heb ik na m’n tentamenweek in januari nog twee weken niets, mooi om alles voor Tiscom af te ronden voor de stage.

Dan nog even mijn knietje. Heb nu een dikke week niets gedaan en toch zit er nog steeds een beetje vocht in. Ik heb het gevoel dat er iets nog niet helemaal lekker zit, morgenvroeg naar de fysio en ik wil dan even overleggen wat ermee te doen. We zijn toch 4,5 maand verder na de operatie…

Vanaf deze plek wil ik iedereen in ieder geval een aantal goede kerstdagen wensen en een gelukkig en gezond 2007! Een jaartje wat als het goed is mij de titel ing. geeft en misschien nog wel wat meer ;)! Tot volgend jaar!

Written by Harm

Geen comments »

Plaats een comment