29
Jul
2009
0

29 juli 2009 – 15:27 local time
Georgetown, PEI, Canada

Het heeft even geduurd, maar hier zijn we weer. Vanuit Kristie’s achtertuin zit ik hier in een heerlijk zonnetje te typen. Het was een drukke dag, maar daarover later meer. Zomer heeft PEI dan eindelijk aangedaan. Het is vandaag 29 graden met een gevoelstemperatuur van 36 graden. Woehoe, beat that California (dat zal wel gaan lukken in Death Valley).

Laten we eens even een grote sprong terug maken naar donderdagmiddag PEI (Halifax)-tijd. De hele vlucht was okay. Nouja, voor zover +/- 6 uur vliegen prettig is… Na een lange tijd wachten in de rij voor de ‘border control’ – ik was zo stom even snel naar de wc te gaan, kon ik weer achteraan in de rij aansluiten – dacht ik nog security tegen te komen toen ik door de deur liep, maar nee: daar was Kristie. Die nogal bang was dat er geen Harm de hoek om kwam, want ja, zo’n beetje het hele vliegtuig was al langs gekomen. Na een goede ‘hug’ – ja, er gaan er nog meer volgen – op naar Kristie’s fantastische automobiel. Ik denk dat er geen mattere kleur zwart voor bestaat. Het ding heeft 318.000 kilometers op de teller staan. Niet heel veel voor een diesel, maar bedenk even dat het een benzine auto is. En het ding rijdt prima, netjes Kristie.

[sthumbs=3|4|6,max,3,n,center,]
Tijd om richting de PEI ferry te gaan vanuit Halifax. Na een uur of anderhalf rijden toch maar eens gevraagd of het goed was dat we nergens meer het bordje ‘PEI ferry’ meer zagen. ‘Don’t you trust me Harm?’, jawel hoor, jawel. Bleek dat we na twee uur in een stadje terecht kwamen dat toch niet echt op de route lag. Omgedraaid en maar hopen dat we de boot halen. Bleek dat Giel daar ook ervaring mee had gehad. Dus een half uurtje teruggereden om toen toch maar wel de juiste exit te pakken. Om uiteindelijk toch op tijd bij de ferry te komen.

Het was een goede trip naar PEI. Met prachtig weer bovenop de veerboot gezeten en met m’n zonnebril ervan genoten. Na 70 minuten eindelijk aangekomen op PEI, waar direct de rode grond opvalt. Er zit nogal wat ijzer in de grond, waardoor alle grond rood uitvalt. Ziet er erg mooi uit.

[sthumbs=7|8|9,max,3,n,center,]

Een trip van ongeveer een half uur bracht me bij Kristie thuis. Een klein, knus en gezellig huisje. Daar een hand gegeven aan Kristie’s vader en moeder. Waar het diner al klaar stond. Aardappelen, met een steak en wortels. Jaja, er was rekening gehouden met mijn belachelijke eetgewoonten. Inmiddels was ik op voor een uur of 26 – okay, ik heb denk ik drie keer een half uurtje gedeeltelijke geslapen in het vliegtuig -, dus ja, het was wel tijd om richting bed te gaan. De volgende ochtend tot 12:30u in bed gelegen. Geen punt, want Kristie moest de hele dag werken op de golf club, vanwege een groot ‘charity’ toernooi. Alle NFL-spelers kopen zichzelf dan in voor een flink bedrag om een dagje te golfen.

Written by Harm
Tags: | | |

Geen comments »

Plaats een comment