04
Aug
2009
2

4 augustus 2009 – 18:12 local time
De highway 5 south tussen LA en San Diego, Verenigde Staten

Na een heerlijk nachtje slapen in ons motel Travel Inn reden Mark en Hans ‘s morgens vroeg met de auto maarliefst 500 meter om een lekker bakje (500ml) koffie te halen bij Starbucks. En  hebben ze ook maar een nachtje bijgeboekt in dit motel.

Na ons opgefrist te hebben, hebben we David achter het stuur gezet en hem geleerd hoe een automaat werkt. We waren toe aan een stevig ontbijt, omdat we nog een zware dag voor de boeg hadden. We gaan namelijk naar Six Flags Magic Mountain.

We hadden besloten om bij restaurant de Gele Driepoot (Mac) te ontbijten. We gingen alle vier voor een Breakfast Deluxe wat niet bepaald een gezond ontbijt is. Nu snappen we waarom veel Amerikanen vrij vatsig zijn. Een stuk burger met mik, ei en pannekoekjes uit de frituur en wat gesuikerde jus d’orange om het weg te spoelen. Nee, zo komen we er wel.

Na dit stevige ontbijt hebben we nog wat inkopen moeten doen om korting te krijgen voor Six Flags. Op sommige blikjes Cola stond namelijk dat we bij inlevering 2 kaartjes voor de prijs van 1 kregen, dit hebben we ook voor elkaar gekregen en hadden weer mooi wat centjes bespaard. Tja, Nederlander of niet he.

Dit park is net iets groter als de parken die wij in Nederland kennen en heeft ook wat maar achtbanen. Die we eigenlijk toch wel allemaal wilden meemaken, maar dat is niet gelukt. Bij de meeste spectaculalaire achtbanen stonden ook de langste rijen, waar we minimaal een uur voor moesten wachten en daar hadden wij niet zo’n zin in. Maar bij de “mindere” achtbanen van dit park kon je weer vrijwel meteen instappen. Deze achtbanen waren overigens nog veel spectaculairder als die wij in Nederland hebben. We waren ook met z’n vieren in een waterbaan met boomstammen geweest. Omdat we met z’n vieren in 1 boomstam gingen werden we ook iets natter dan de meeste mensen die eruit kwamen. Dit maakte ons met dit schitterende weer niks uit.

Harm en David hadden elkaar nog uitgedaagd met een spelletje mollen slaan, en Hans kon de verleiding van het zien van een hamer niet weerstaan en moest deze toch even gebruiken.

Toen we allemaal wel een beetje genoeg hadden van dat park hebben we in de auto besloten om toch nog een poging te wagen om onze auto in te ruilen voor een net iets grotere SUV. We hebben het niet voor elkaar gekregen om die auto voor het bedrag wat wij in gedachten hadden te krijgen, en hebben dus nog steeds dezelfde auto.

Weer terug in ons motel hebben we ons weer opgefrist en onze uitgaans kleren aangedaan om het uitgaansleven in Hollywood eens mee te maken. Na wat lopen op de Walk of Fame zijn we niet echt wat tegen gekomen waar we wat wilde drinken, omdat we toch zin een een lekker biertje hadden zijn we de eerste de beste kroeg ingelopen. Deze kroeg was niet bepaald groot en het was ook niet echt druk, maar ze hadden bier (zonder schuim).

Na een aantal biertjes heeft onze BOB Harm ons rond 2 uur ‘s nachts weer veilig naar ons motel gebracht, waar we weer een nachtje gingen doorbrengen. Het verslag van morgen wordt geschreven door dhr. David Adriaans.

Door: Hans

Written by Harm

2 comments »

Comment #1

Had toch verwacht dat David het eerste verslag zou schrijven, dan is hij nog aanwezig.. Zowel fysiek als geestelijk..

Comment door: Rob
Wednesday August 5, 2009 08:25

Comment #2

Heren

Het is volop genieten van jullie verhalen.
Prachtig land he Amerika!!
Dat vonden wij teminste.
Geniet er van

Liefs de Tante van Harm
Hannie XXXXX

Comment door: Hannie Jansen
Wednesday August 5, 2009 12:12

Plaats een comment