21
Aug
2009
0

21 augustus 2009 – 17:48 local time
Op 11 kilometer hoogte boven Opasquia Provincial Park, Ontario, Canada

Ik schrijf dit verslag in het vliegtuig op weg naar ons thuisland, Nederland. Normaal lig ik te slapen in het vliegtuig, maar hier maak ik wel even tijd voor. Ondertussen ben ik de film Fast&Furious aan het kijken. Ik snap er alleen niet veel van omdat het niet Nederlands gesproken is en ook niet ondertiteld.

Maar goed, de dag waar ik over moet schrijven begint als we wakker worden in het motel ergens in Santa Barbara, een stad aan de kust. De naam van dat motel weet ik op dit moment niet meer, waarschijnlijk zal dat wat met alcohol te maken hebben (Hacienda, HvT).

We wachten wederom op Harm om te gaan eten bij Denny’s, een goedkoop restaurant aan de overkant van de weg waar het ontbijt overigens wel goed was. Koffie, eieren met spek en wat gebakken aardappelen, een goed ontbijt om de dag te beginnen. We weten overigens nog niet wat we die dag zouden gaan doen, dus we besloten om maar even door de winkelstraat van de stad te lopen, om daar eventueel wat souvenirs te kopen voor familie of vriendin, voor degenen die een vriendin hebben overigens.

David is de enige die iets voor zijn vriendin weet te kopen en we lopen een winkel binnen waar wij de enige jongens zijn. David koopt iets en gaat in de rij voor de kassa staan, waar hij vreemd word aangekeken. Alleen Harm voelde zich niet zo op zijn gemak en stond al snel weer buiten de deur.

We zijn ook nog een boekwinkel binnengelopen omdat Harm een stripboek wilde hebben en Mark wat te lezen voor in het vliegtuig. Mark liep de winkel uit met een boek over friet, waarom weet geen mens, waarschijnlijk omdat ene David de schrijver is van dit boek en Mark toch wel een beetje een fetisj heeft voor de naam David.

Daarna kwamen we een winkel tegen waar Mark toch iets dacht te vinden voor zijn vriendin. We bekeken wat apparaten en probeerden ze ook uit, maar er was zoveel keus dat Mark niet kon kiezen en weer met lege handen naar buiten liep.

We liepen ook nog een Amerikaanse VVV in waar we misschien op wat ideeen kwamen om in de stad nog wat te doen, maar dat is niet gelukt. Toen hebben we maar besloten om richting LA te rijden en in de auto wat boekjes te lezen of er onderweg nog wat te zien was.

Er was weer een weg van ongeveer 30 mijl langs de kust op. Het was wel een mooie route, maar het weer was wederom niet echt heel goed. Deze weg kwam uit in Malibu, opnieuw een stad aan de kust, waar veel mensen wonen met een hoog inkomen.

Het was inmiddels al bijna vijf uur en we gingen in Malibu op de pier een restaurant binnen, eigenlijk buiten op het terras. We zouden hier een paar drankjes drinken en daarna ergens anders gaan eten omdat het hier niet echt goedkoop was, maar het liep allemaal wat anders.

Om 5u werd er met wat toeters en bellen een vlag gehesen dat het happy hour gestart was en dat alle cocktails en hapjes 5 dollar waren. Dat laten we ons uiteraard geen twee keer zeggen. Ik bestelde een cocktail dat volgens Mark naar brandnetels smaakte – en er ook zo uitzag – en David en Mark bestelde een een laffe aardbeien milkshake. Harm bleef gewoon bij cola. ‘Never change a winning team’, zoals Harm dan altijd zegt.

We bestelde nog wat hapjes van de kaart, hamburgers, friet en octopus. Allemaal heel lekker. David keek de kaart nog eens door en zag dat ze ook flessen wijn hadden, dit viel niet onder de categorie happy hour en kostten iets meer dan 5 dollar. Dat wil voor ons natuurlijk niks zeggen en bestelde een fles wijn, die ons werd aangeraden, van bijna 400 dollar (omgerekend een paar euro).

Nadat deze fles op was, was onze wijnkenner Mark niet echt tevreden en wilde nog een andere fles wijn proberen. Hij liet zijn oog vallen op een wijn die Kim Crawford heette (de zus van….) en bestelde deze fles. Dit was inderdaad een beter wijntje en David en ik vonden dan ook dat Mark een goede beslissing heeft genomen (eens moet de eerste keer zijn).

Met wat alcohol in ons bloed en Harm achter het stuur reden we verder naar LA op zoek naar een motel. Voor de verandering wilde we een keer een motel met een jacuzzi op onze kamer. Na wat gezoek kwamen we uit bij zo’n motel waar David en ik gingen onderhandelen over de kamer.

Ze hadden nog een kamer vrij met twee bedden en een big jacuzzi voor een bedrag van 186 dollar. Na het bezichtigen van de kamer waren we zo onder de indruk dat we de kamer namen. De jacuzzi was namelijk zo groot dat wij er makkelijk met z’n vieren in konden en als de situatie zich voordeed er ook nog wel vier mooie dames bij konden.

Wij vonden dat er bij een jacuzzi ook alchol hoort. We gingen dus even naar een winkeltje in de straat om wat inkopen te doen. Omdat wij helemaal weg waren van de wijn van vanmiddag besloten we om maar een aantal flessen wijn en een fles champagne te kopen. Terug op onze kamer had Harm de jacuzzi al aangezet en zagen we dat we ook een tv en een dvd-speler op de kamer hadden. We moesten dus nog een film huren.

Rond 22u gingen we bij de KFC, ook in de buurt, nog even een goede bodem leggen en heel toevallig zagen we een dvd winkel, waar we dus even een kijkje gingen nemen. Omdat David Spongebob, ik een actie-komedie, Harm een science-fiction film en Mark een goeie thriller wilde, liepen we naar buiten met een documentaire over seksschandalen, ook mooi.

Onze avond kon dus niet meer stuk, jacuzzi, alcohol en een filmpje, ideaal. Alleen die situatie van de vier mooie dames deed zich niet voor. Dat kwam door het feit dat de jacuzzi op deze kamer helaas niet eens de capaciteit had om ons vieren volledig te huisvesten.

Rond 2u was alle drank op en was het ook tijd voor wat slaap. De volgende dag gaan Harm en David naar Universal Studios en Mark en ik gaan de huizen van wat sterren bekijken en in onze toekomstige woonplaats: Malibu, op het strand van het uitzicht genieten. Hier gaat David een verslag over schrijven.

Door: Hans

Written by Harm

Geen comments »

Plaats een comment