15
Jan
2007
2

Ah man! Gisteravond werden de eerste twee episodes van 24 seizoen 6 geaired in de US. Als Nederlander zijnde kun je dan twee dingen doen. Of wachten tot RTL de serie in 1000’en stukjes gaat uitzenden, meestal vanaf september. Of je download de HDTV rips. Nou als je deze log gelezen hebt dan weet je wat ik heb gedaan. Vanavond worden overigens de volgende twee afleveringen uitgezonden in de VS. Lang leve Fox! Owja, deze post zal de nodige spoilers bevatten, dus verder lezen is op eigen risico :)!

Nadat Jackie aan het einde van seizoen 5 werd gekidnapped door de Chinese overheid wordt seizoen 6 heel anders ingeleid. Er zijn behoorlijk wat aanslagen gepleegd op verschillende steden in de US. We zien president Palmer (nee, niet David, Wayne) die de moeilijke beslissing neemt om Jack uit te leveren aan Fayed. Een man die zegt de locatie van het brein achter de aanslagen te weten. Maar dit pas prijs te geven als hij $25 miljoen op z’n bankrekening heeft staan én Jack Bauer in bezit heeft.

Maar hoe kom je aan Jack als hij in China zit? Daar is blijkbaar een bureaucratische oplossing voor gezocht en uit een militair vliegtuig stapt Jack, eruitziend als een boesjesman en nogal toegetakeld, kijkend naar de vele littekens en brandwonden. Jack moet aan Fayed uitgeleverd worden om alle aanslagen op de VS te kunnen stoppen. Interessant plot, dat sowieso. Het einde van de tweede episode is veelbelovend voor morgen, ik ben erg benieuwd…

Ik blijf me nog steeds verbasen over het enorme niveau wat vele TV series in de VS hebben. Ik volg enkel 24, Alias, Lost, Sleeper Cell en Prison Break, maar iedere serie boeit. Toch jammer dat iedere serie (op Prison Break na) ‘faalt’ hier in Nederland. 24 werd op een belachelijk tijdstip uitgezonden tot seizoen 5. Nu is het beter (zaterdagavond), maar dan wordt er weer met de hoeveelheid gekloot. Ze begonnen met twee uur en zijn na een episode of 16 weer teruggestapt naar één uur. Jammer, jammer, jammer. Neem een voorbeeld aan Net5. Een zender waar Lost redelijk geslaagd is. Die hielden tenminste vast aan hun schedule, net zoals SBS6 dat deed bij House (ook redelijk succesvol).

Ik kijk in ieder geval uit naar het hele seizoen zes van 24! Over twee weken begint m’n stage en in de tussentijd heb ik wat freelance opdrachten en mag ik weer naar mensen thuis om hun computer te maken…

Written by Harm

2 comments »

Comment #1

Ik word steeds nieuwsgieriger over 24.. Ook over Lost trouwens, heb daar een paar afleveringen gezien maar het is bij mij niet zo ‘catchy’ gevallen als bijv. Prison Break.

Toch wil ik mijn DVD collectie nog een keer aanvullen met 24 en eventueel ook wel met Lost !

Jammer dat Prison Break op prime time zit, o.a. 24 wordt zo een beetje ‘weg gedrukt’.

Comment door: Rob
Monday January 15, 2007 19:32

Comment #2

Echt een vette aanrader Rob. Als je veel tijd over hebt dan kom maar een keer de DVD’s van 24 hier scoopen. Iedereen die het heeft gezien wordt verslaafd :D.

Lost is weer een ander verhaal. Beetje Twin Peaks-achtig. Mysterie ten top. Persoonlijk houd ik daar wel van. Aan het einde van een aflevering zijn er meer vragen dan er antwoorden zijn gegeven :).

Ik heb er overigens geen problemen dat PB wel op primetime zit. Alleen maar goed. Prison Break heeft tenminste wel mensen aan het praten gekregen over Amerikaanse TV-series. Ik vertel dan meestal dat ik meerdere series uit de US ken en deze allemaal goed zijn, soms zelfs nog beter dan PB.

Comment door: zeroxcool
Monday January 15, 2007 23:44

Plaats een comment