16
Jan
2011
5

16 januari 2011, Quito, Pichincha, Ecuador

Na een hele lange reisdag gisteren, in totaal van bed tot bed ben ik een mooie 28 uur op geweest, vandaag m’n eerste dag in Quito beleefd. Daarover later meer, even nog een snelle terugblik.

De vlucht vanuit Houston richting Quito verliep prima. Wel redelijk wat turbulentie, maar ‘that keeps the ride entertaining’, zoals de 69-jarige Engelse dame langs me melde. Inderdaad! Eenmaal in Quito aangekomen stonden heel toevallig ineens drie jonge Nederlanders achter elkaar in de rij van de douane. En jawel, ik was er één van. Allemaal in Quito om Spaans te nemen en sommigen om vrijwilligerswerk te doen. Juist, die andere twee dus ;). Snel even wat gepraat maar toch stiekem m’n eigen weg gegaan en m’n backpack opgehaald die gelukkig heel was aangekomen.

Op richting de aankomsthal waar Franklin van m’n taalschool me netjes op staat te wachten. Hij brengt me richting mijn gastgezin in het nieuwe gedeelte (New Town) van Quito. Er wordt open gedaan door César en César — senior en junior respectievelijk. Ik werd van harte welkom geheten in behoorlijk Engels. Omdat ze goed door hadden dat ik total loss was, snel naar m’n kamer gewezen. Maar niet voordat ik m’n voorraad stroopwafels had afgegeven.

Kamer doet de ruimte eigenlijk te kort. Ik heb een eigen woonkamer, keuken en badkamer. Nadeeltje is dat er geen internet bij het huis is. Morgen eens kijken of de school dat wel te bieden heeft. M’n kamer deel ik overigens met een Amerikaanse, zoals de heren zeiden.

Niet heel best geslapen, veel wakker geworden en om half zeven alweer klaarwakker. Jetlags… Heerlijk gedoucht en toen ik naar buiten kwam stond m’n nieuwe roomie in de keuken thee te zetten. Bleek dat ze, Jayne, uit de UK kwam. Omdat ik zo vroeg op was had ik nog wel tijd om snel nog even wat Spaanse zinnen die van pas zouden komen voor het ontbijt, in m’n kop te stampen. Ontbijt was prima — jaja, zelfs voor deze moeilijke etert — gebakken eitje, wat brood met ananas marmelade (jawel!) en papaya.

Daarna met Jayne richting het vliegveld gegaan, omdat haar bagage niet waren meegekomen met haar vlucht vanuit Bogota gisteren. Voor mij vooral om wat Spaans aan te horen — ze spreekt al een redelijk woordje Spaans — en omdat ik weinig anders te doen had. Na een goede drieenhalf uur de taxi terug gepakt naar het appartement, want haar koffer zou als het goed is deze avond aankomen op het vliegveld…

Eenmaal bij het appartement de omgeving eens verkend. Op de hoek zit een enorme shopping mall, met marmer op de vloer, véél dure winkels (Rolex, Bvlari, etc.). Inderdaad, niet echt wat je verwacht in Ecuador. Anyways, wat gegeten en daarna bij de supermarkt wat spullen ingeslagen.

Zojuist gegeten met de familie: aardappelsoep, rijst met garnalen en salade — okay, dat laatste heb ik overgeslagen ;). En ik zit nu op de bank, terwijl Jayne opnieuw terug naar het vliegveld is, hopend dat haar bagage er nu wel is…

Morgen de eerste Spaanse les, ben heel erg benieuwd! Buenos noches iedereen!

Written by Harm

5 comments »

Comment #1

Ik lees het al, we mogen leuke souvenirs van je verwachten 🙂 😉
succes met je spaans!!

Comment door: Asha
Monday January 17, 2011 20:53

Comment #2

Ha die Harm,

Fijn dat het allemaal zo prima loopt meteen al vanaf het begin.
Ik zal je volgen hier en ook wat schrijven als reactie.
Bewaar je gelukssteentjes in je zak!!! Handje van Fatima ook niet verliezen. Brengen dus ECHT geluk voor je……
Groetekus vanuit Sint Tunnis. Heleen

Comment door: Heleen
Tuesday January 18, 2011 01:00

Comment #3

Klinkt gaaf Harm, ben benieuwd hoe het verder gaat verlopen! Hoe was je aansluiting op Houston? Goed zo te lezen? Lucky you…
Groetjes

Comment door: Julia
Tuesday January 18, 2011 01:13

Comment #4

Hallo Harm, heel veel plezier tijdens je verre trip. Groeten uit Landhorst (ook leuk) Jo.

Comment door: Jo
Tuesday January 18, 2011 08:46

Comment #5

Asha: haha, die souveniers zou ik dan de hele tijd mee moeten slepen, weinig kans ;).

Heleen: zou het dan echt? haha, ze hebben inderdaad in m’n handbagage en in m’n gewone bagage gezeten 😀

Juul: hoe was je verjaardag?

Jo: dank! Dat omtrent Landhorst trek in natuurlijk in twijfel :D. Hoe is het overigens met de gezondheid? Al iets aan sport kunnen doen?

Comment door: Harm
Tuesday January 18, 2011 18:47

Plaats een comment