21
Jan
2011
0

21 januari 2011, Quito, Pichincha, Ecuador

‘Viernes’, jawel. De laatste dag van de werkweek. ‘s Ochtends nog even hard gestudeerd met de ‘verbos irregulares’ — onregelmatige werkwoorden. Wat vroeger van huis gegaan om voor m’n lessen nog even wat te internetten. Leuk man, al die berichten. Keep me posted over alles wat er in dat sympathieke dorpje van ons gebeurd :).

Bij thuiskomst na m’n lessen was er éindelijk goed nieuws te vertellen over Jayne haar tas: het vliegveld had gebeld en haar tas was gearriveerd. Jayne dus snel naar het vliegveld gegaan… Alleen geen tas. Klein foutje (of lost in translation :/), hij kwam mee met de vlucht van 14u. Dus ze kon beter om 15u terugkomen. En echt waar, om 15u was haar tas aanwezig. Yay!

Mijn Spaanse school organiseert iedere vrijdag een activiteit. Nou weet ik nog niet of dat iedere week een andere is, maar deze week stond er een city tour in de avond op het programma. Ook niet-studenten mochten (gratis) mee. Dus ik Jayne uitgenodigd, en Greg zijn Britse kameraad. Ook meteen tijd om de groepen studenten van mijn school wat beter te leren kennen, een snelle babbel tijdens de pauze is namelijk nogal snel voorbij.

Erg interessante rondleiding gehad — in het Spaans natuurlijk, alhoewel ik niet alles begreep. Wie weet volgende week ;). Na het eerste deel van de rondleiding (prachtige foto’s gemaakt, hold on, die komen ooit online :)) enkele Ecuadoriaanse dansen gezien. Daarna richting een nogal duur restaurant gegaan met een open dak terras, waardoor je heel Old Town kon overzien: práchtig. Omdat het begon te regenen maar een verdieping lager gaan zitten en daar het restaurant met z’n allen op stelten gezet: meezingen/-klappen met de band (viool, gitaar en basgitaar) die werkelijk waar alle muziek kon spelen. Geniaal!

Na het eten (een lekkere aardappelsoep para mi) deel twee van de tour gehad. Zoals ik al zei, interessant en mooi zo tijdens de nacht en de mooie verlichting. Daarna met de taxi richting het Mariscal (inderdaad, Gringolandia) gedeelte gegaan om de avond in stijl af te sluiten. Een redelijk Amerikaans ogende club was het eindpunt. Redelijk veel gebailart, al was de muziek niet helemaal mijn ding, de woensdag was beter. Dus uiteraard m’n school maatjes voor de komende woensdag uitgenodigd ;).

De avond afgesloten met een mooie burrito die ik in het Spaans zonder saus, weinig sla en zonder kaas besteld had, hell yeah! Zou het dan toch…

Written by Harm

Geen comments »

Plaats een comment