07
Feb
2011
0

7 februari 2011, Latacunga, Cotopaxi, Ecuador

We worden wakker na een spannend nachtje, maar we zijn uiteindelijk veilig en wel in het juiste bedje van hostel Tiana beland. Tijdens het ontbijt (croissants, banaan-/sinaasappelsap en koffie) zien we de Ierse Kath. Dat was gelukkig allemaal gepland, maar omdat we zo laat aan zijn gekomen hadden we haar nog niet gezien. Na het ontbijt wat Skypen, internetten en ervaringen met andere gasten uitwisselen. De reden dat we in Latacunga zijn is voornamelijk de vulkaan Cotopaxi (een dikke 5,9km hoog) en het kratermeer Quitoloa. Daarover later meer.

Jayne is inmiddels behoorlijk grieperig geworden vanwege de vele kou en natheid van het weekend. Niet echt een ideale combinatie als je zulke hoogte wil gaan bestijgen… We brengen onze was naar een lokale wasserij die dat volledig afhandelt voor $1 per kilo, fantastisch. We eten wat ($1.50 voor een enorme cup ijs en heel veel fruit) en gaan bij de vele tour bureaus langs voor prijzen naar Cotopaxi, Quitoloa en andere vulkanen in de buurt. Veel verschil en veel opties. Tijdens de middag eten we Chinees wat erg goed smaakt.

Eenmaal in het hostel gaat Jayne richting bed en probeer ik m’n blog bij te houden, wat te Skypen en mezelf op de hoogte te houden van de gebeurtenissen in Nederland. Kath komt rond de middag terug van een trip langs de Quilotoa loop. Dat is een tour rondom de Quilotoa vulkaan en de omgrenzende bergen. Hoogtepunt hiervan is het Quilotoa krater meer, daarover morgen meer. Want Jayne en ik hebben voor morgen een zelfde soort tour geboekt. Voor het avondeten bezoeken we de lokale ‘papataria’: de frietzaak. Lekker hoor, frietjes, worstje en wat groenten.

Terug in het hostel zoeken we de gezamelijke ruimte op, waar net twee Canadese dames de film Wimbledon hebben opgezet en we schuiven gezellig aan. Wat later komen er twee Duitse dames en een heer bij. Meer verhalen en ervaringen uitgewisseld dan film gekeken, desalniettemin leuk om dit van anderen te horen. Tijd om naar bed te gaan, om 7:30u staat morgen de jeep gereed voor ons avontuur van morgen…

Written by Harm
Tags:

Geen comments »

Plaats een comment