18
Feb
2011
1

18 februari 2011, Quito, Pichincha, Ecuador

De laatste doordeweeksedag in Quito. Ja Harm, je kunt het wel mooi dramatisch maken zeg. Na het ontbijt mezelf voorgenomen eens wat meer van de QuiteƱaanse parken te gaan bezoeken. Dus camera in m’n tasje en gaan met die banaan: parque Carolina. Prachtig enorm park, waar ik al eens geweest was voor het voetbal met de school van Juli. Maar nu het hele park gezien, groot, groen en heel erg ‘tranquilo’. Water, half pipes, voetbalveldjes, basketbalveldjes, crossbanen en ook heel veel park park.

Na de inmiddels gebruikelijke lunch met de dames richting La Mariscal gegaan met Louise. Maar niet om eerst even met paps & mams in het hostel geSkyped te hebben. In Mariscal voornamelijk mensen gekeken, kortom, op het terras gezeten en veel happy hours besteld. (Inderdaad mensen, dat begint echt wel een ding hier te worden.) Ook gehad over de vele overeenkomsten en verschillen tussen Denemarken en Nederland. Wel grappig dat ze een groot deel van de Skype conversatie begreep :).

Rond half acht kwamen de anderen aan op Plaza del Foch en hebben we besloten het steakhouse te bezoeken voor het avondeten. Redelijk prijzige tent, een mooie $16 voor een — toegegeven, enorme — steak. Dat is wel iets boven budget, wel grappig, in Nederland is dat een koopje :). Dus heb ik het maar bij ‘papi carne’ gehouden, patat met kleine stukjes bief. Daarna verder gegaan waar Louise en ik gebleven waren: happy hour cocktails bestellen.

Omdat onze standaard dans tent een andere naam had gekregen en men bezig was alles uit te pakken onze biezen gepakt en onder leiding van Kanerva’s nieuwe lokale lover bij een pracht tent uitgekomen: enorme dansvloer, veel locals en whiskey cola’s voor $2. Daar maak je deze jongeman heul blij mee. Het werd in ieder geval een avond waarop velen van ons eindelijk een keer goed ‘borracho’ en een goede ‘chuchaqui’ in de ochtend hadden :). Als al m’n expat maatjes de dansvloer (en het gebouw) verlaten hebben ga ik met wat nieuwe lokale vrienden een wazige tent binnen en houd het daar naar verluid nog een goede 2,5 uur vol. Vraag me niet waar het was, taxi in gehopped, straatnaam van m’n hostel opgedreund en in bed beland. Inderdaad, als je de moeite hebt genomen borracho op te zoeken, dan weet je exact waarom ;).

Written by Harm
Tags:

Eén comment »

Comment #1

Niet teveel drinken Harm, je moet ook nog onthouden en ons op de hoogte houden met blogs..
Niet dat we dadelijk zoiets krijgen als ‘gaten in je blog’ šŸ™‚

Comment door: Rob
Friday February 25, 2011 11:27

Plaats een comment