23
Feb
2011
1

23 februari 2011, Puerto Lopéz, Manabí, Ecuador

Een kleine noot. Inmiddels werkt mijn telefoon hier niet meer — m’n abonnement bij Hi is afgelopen en ik heb dat om laten zetten naar pre-paid. Ik ben momenteel dus niet bereikbaar per telefoon, m’n nummer blijft echter wel bestaan. Zodra ik hier een telefoon heb gescoord laat ik het weten.

De nacht was prima, lekker koel tijdens de nacht en de ventilator die aanwezig is doet twee vliegen in één klap: de kamer koel houden en eventuele muggen van m’n net afhouden. Ideaal dus. ‘s Ochtends ontbijt in m’n hostel: croissant, eitje, fruit, koffie en een hele aparte jam. Hij zag er donkerrood uit en terwijl ik een hap neem proef ik iets heel lekkers en kan het niet plaatsen. De eigenaresse Clarise loopt net langs en ziet mijn bedenkelijke gezicht en roept: ‘marmelade de platano’, bananenjam, woohooo :)!

Ik besluit m’n zwembroekje te pakken, handdoekje, boekje, zonnebril en -brand erbij: op naar het strand. Maar plannen zijn er om gewijzigd te worden. Ik kom Wouter tegen en we besluiten een koffie te doen bij een hotel aan de zee. Even bijpraten over zijn reis in de tussentijd, plannen als we weer terug zijn… Voor de lunch gaan we richting een plek die Jayne heeft doorgegeven. Helemaal aan de noordzijde van het dorpje: Mandala. Werkelijk waar een stukje ‘heaven on earth’. Verscholen tussen de palmbomen die op het strand gepland zijn ligt het hotel met daarachter een grote hoeveelheid lodges tussen een klein oerwoud aan planten en bomen. Om nog wat hippie sfeer te creëeren staan er standbeelden van in rogenboogkleuren geverfde walvisstaarten en als herkenningspunt een grote paal met daaromheen dolfijnen.

Maar even terug naar het eten, wat heerlijk was. Een manísoep met zeevruchten en een stoofpotje van vis met rijst en plantaardig gebakken banaan, lekker! Met een goed gevulde maag gaan we eindelijk eens bakken. Die blanke kleur moet eraf en de hitte moet afgespoeld worden. Na een tijdje weer richting m’n hostel gegaan en wat geinternet. ‘s Avonds weer afgesproken met onze Belgische vrienden in één van de barretjes aan het strand Omdat ik nog niet gegeten had daar een ‘papi pollo’ (friet met kip) besteld. Helaas kwamen ze aanzetten met saus erop. Dus een nieuwe besteld, ‘sin salsa’. Opnieuw mét saus. Dus iedereen heeft kunnen meegenieten. Nog maar één besteld en jawel: eindelijk goed :).

De nodige cocktails, slappe en serieuze praat later aangeschoven bij Gitte, uit de buurt van Ántwerp. Ze werkt als verpleegkundige op de cardiologie en oncologie afdeling, nogal heftig dus. Heel mooi gesprek gehad en samen wat cocktails weggetikt. Met z’n allen daarna een strandwandeling gemaakt, met een hele horde (zwerf)honden om ons heen en achter ons aan. Ik had nog een kladje whiskey en cola over, dus die uiteraard eigen gemaakt met degenen die wilden tijdens de wandeling.

Wel grappig. De kustplaatsen staan hier bekend als de plaatsen waar de nodige marihuana te verkrijgen (en te ruiken) is. Toen we gisteren in het hostel van John en Thomas zaten meende ik het al te ruiken en wat blijkt. De lokale dealer is het hostel waar de heren slapen. Toen op straat gevraagd werd waar je ‘grote vloei’ kon krijgen werden de personen doorverwezen naar dat hostel, hahaha. Te bedenken dat het bezit van marihuana hier gelijk staat aan dat van cocaïne of heroïne. In Holland zie je me er niet mee en hier wil ik er niet dood mee gevonden worden ;).

Kortom, opnieuw een heel relaxt dagje, maar desalniettemin een interessante. Ik ben overigens vandaag ook langs geweest bij dé lokale duikschool Exploramar. Ik wil namelijk mijn Open Water Advanced gaan halen, wat eventueel van pas zou kunnen komen op de Galapagos. Dat kon wel, voor een mooie $380 maak ik vijf duiken in twee dagen (vanaf een boot) op verschillende locaties — met koraal — in de buurt van Puerto Lopéz, leuk dus. Moet daarvoor wel volgende week terug komen, aangezien ik in het weekend in een ander plaatsje wil zijn. Geen probleem hoor. Hier vermaak ik me wel!

Written by Harm
Tags:

Eén comment »

Comment #1

Ha Herm,

Geloof dat wat berichten van je gemist heb, maar nu ben ik weer een beetje bij. Wat zul je ongelofelijk moeten afkicken als je hier komt.

Men is hier (pas) enthousiast als de zon schijnt (zoals vandaag) 🙂

Comment door: Rob
Tuesday March 8, 2011 12:47

Plaats een comment