01
Mar
2011
0

1 maart 2011, Puerto Lopéz, Manabí, Ecuador

De eerste dag van m’n PADI Open Water Advanced staat vandaag op het programma. De eerste twee van in totaal vijf duiken worden vandaag uitgevoerd. M’n eerste oceaan duik en ook nog eens vanaf een boot. Erg benieuwd hoe dat gaat verlopen. Gitte en ik worden om 7u gewekt door m’n telefoon — die inmiddels dus geen ontvangst meer heeft. Het heerlijke ontbijt van hotel Villa Colombia smaakt erg goed en die morgen ontmoeten we Kath. Ze doet vrijwilligerswerk (met seaturtles!) hier en Jayne en de Ierse Kath hebben haar leren kennen toen ze hier waren. Leuk om even te spreken.

Eenmaal in de duikshop is het tijd voor het papierwerk. Veel handtekeningen en data later zijn we eindelijk klaar om het materiaal aan te passen dat gebruikt gaat worden de komende dagen. Juan Manuel Alava, onze instructeur, kan geweldig Engels en is opgeleid als bioloog. Interessant dus om zo iemand mee te hebben onder water. We wachten op de boot die ons meeneemt naar Isla de la Plata. Een eiland ongeveer 20km voor de kust van Ecuador en een 40km vanuit Puerto Lopéz. Het eiland is vooral bekend van de walvissen — waar het helaas het seizoen niet voor is — en de boobies. Rustig aan mannen, geen bultjes die je op de borst van (de meeste) vrouwen ziet, maar vogels met blauwe voetjes. Heel komisch om te zien.

Ik heb in m’n vorige bezoek besloten geen tour naar Isla de la Plata te maken, vanwege het feit dat er een hele grote kans is dat ik het geld ga besteden en naar de Galápagos ga. Maar nu kom ik er toch nog. De boot van m’n duikshop (Exploramar) wordt opgevuld met toeristen die naar het eiland willen. Dat gaat gelukkig erg snel, met een mooie 40km/h, hard dus! Op de boot zitten twee Engelse jongedames, snel mee gebabbeld. Onthoud dit, want ze komen over een paar weekjes nog terug :).

Het Advanced programma bestaat dus uit vijf duiken. Twee verplichte en drie vrije keuze duiken. We beginnen vandaag met een vrije keuze, een simpele keuze: de multilevel duik. Dit betekent dat je duikt op verschillende diepten op verschillende tijden. Erg handig en iets wat je later relatief vaak doet. Vallend vanaf de boot — ook iets nieuws — begint de duik op het rif rond Isla de la Plata. Veel vis, koraal en schildpadden. Heel cool. Een snelle lunch (verse watermeloen) later en opnieuw het water in om één van de verplichte duiken te doen: onderwater navigatie. Met een kompas, that is. Vierkantje zwemmen en even later een driehoek. Ging helemaal prima, snel weer op naar het koraal en de visjes: prachtig.

Eenmaal terug in de boot de toeristen opgepikt om ze nog te laten snorkelen. Lang niet zoveel te zien natuurlijk, maar toch :). Terug aan land nodig ik Doris uit voor het eten vanavond en we besluiten om 19u richting Mandala te gaan. Waar ik vorige week al eens met Wouter had gegeten. Heerlijk eten voor een prima prijs. Gitte meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om Doris uit te horen over haar trip door Australië, die ze voor een half jaar gemaakt heeft. Eenmaal terug in het hostel allebei rap naar bed gegaan, want Montañita zat nog steeds in ons (slaap)systeem ;).

Written by Harm
Tags: |

Geen comments »

Plaats een comment