21
Mar
2011
0

21 maart 2011, Chiclayo, Lambayeque, Perú

Yes! Eindelijk een keer ‘Perú 2011’ in de titel, is weer eens wat anders ;). Zoals gezegd ‘s nachts de oversteek naar Perú gemaakt, die helemaal prima is verlopen. Ik heb zelfs prima kunnen slapen in de bus. Rond een uur of zeven in de ochtend komen we aan in Piura. Een redelijke stad in het noorden van Perú. Mijn planning is om deze stad enkel als doorvoer haven te gebruiken. Eenmaal de terminal uit — en de enorme hoeveelheid taxi chauffeurs ontweken te hebben die zeggen dat het heul gevaarlijk is hier, aan een enorm drukke straat, zo lust ik er nog wel wat — snel Nuevos Soles pinnen (voor dollars alles door drie delen, voor euro’s alles door vier).

Het blijkt allemaal niet te werken, ik kan enkel dollars pinnen. Anyways, snel een bus maatschappij gevonden met bussen richting Chiclayo. Dat lukt en ik heb nog ongeveer een half uur om soles te scoren. Dus ik wandel richting centrum — nadat ik gelukkig m’n bagage daar achter kon laten. Soles vind ik uiteindelijk in een ‘farmacia’. Het blijkt dat ik een beetje stom foutje gemaakt hebt. Je kunt kiezen voor dollars of soles, blijkbaar heb ik blind op ‘cash $’ gedrukt. Anyways, klaar voor de rit richting Chiclayo.

Het valt me in Perú op dat het allemaal wat rumoeriger is. Veel herrie, claxonerende auto’s, schreeuwende mensen. Plus is het binnenkort verkiezingen, dus iedere druppel verf in het land is gebruikt om iedere vrije muur — van huizen, schuttingen, afbakeningen en billboards — te bekladden met kleuren en teksten van een bepaalde partij.

Eenmaal in de bus valt het andere landschap ook direct op. Ik rijd inmiddels — na het Andés gebergte rondom Loja — in het midden van de woestijn. Wel opvallend, aangezien de zee een kleine vijf kilometer verderop ligt. Het hele gele gebeuren doet me zowaar terugdenken aan ‘onze’ weldadige zandverstuiving in de Staatsbossen, haha. Eenmaal in Chiclayo check ik in in Hostal Amigos. Redelijk prijzig, maar een prima kamer voor mezelf met een mooi uitzicht en WiFi. Dat heb ik wel even nodig na enkele dagen net-loos te zijn geweest — addict dat ik ben.

Het weer in Chiclayo — stad met ongeveer 700.000 inwoners — is heerlijk. Warm (30 graden) maar met een aangenaam zeebriesje. Ik dwarrel wat door de stad, welke een prachtig centrum heeft en net zoals zo’n beetje iedere stad in Perú een erg mooi Plaza de Armas. Eenmaal terug in het hostel fris ik me eigen op en haal nog een ijsje in dé ijssalon van de stad. Erg lekker! Wat navraag bij de sympathieke mensen in de lobby van m’n hotel zorgt ervoor dat ik mooie plannen voor morgen heb. De avond besteed ik met m’n maatje laptop en zie eindelijk Black Swan, die me toch wel ietsje tegenviel. Anyway, tijd om het bed op te zoeken, drukke dag morgen!

Written by Harm
Tags: |

Geen comments »

Plaats een comment