23
Mar
2011
0

23 maart 2011, Huanchaco, Trujillo, Perú

Al vroeg gaat m’n wekker, vandaag staat namelijk de reis richting Huanchaco op het programma. Na het ontbijt pak ik m’n spullen, check uit en pak een taxi naar de bus terminal. Het zou ongeveer drie uur moeten duren voordat ik arriveer in de stad Trujillo, een stad ongeveer gelijk in grootte vergeleken met Chiclayo — een mooie 700.000 inwoners. Echter, na ongeveer vier uur nog steeds geen stad in zicht. Omdat ik het een beetje warm begin te krijgen, toch maar eens even navragen bij de dame naast me. Nee, we zijn Trujillo niet voorbij gereden. Dat stelt gerust :).

Uiteindelijk arriveren we in Trujillo na een reis van ongeveer 4,5 uur. Maar Trujillo is niet m’n eindbestemming. Ongeveer tien kilometer verderop ligt een klein kustplaatsje genaamd Huanchaco, waar ik enkele dagen wil spenderen. Ik pak dus de taxi daarnaartoe, kleine onderhandeling verder arriveer ik in Huanchaco. Ik verblijf in hostel Naylamp. Een echt hostel, met dorm rooms, véél hangmatten en een eigen (redelijk te betalen) restaurantje.

Nadat ik ingecheckt ben eventjes over de (lange) boulevard gewandeld. Het blijkt eigenlijk een beetje een dooie boel te zijn. Weinig restaurants en barren zijn open in dit plaatsje wat voornamelijk als surf spot bekend staat. Na navraag in het hostel blijkt dat het seizoen eigenlijk al voorbij is, vandaar. Anyways, ik kom niet om te surfen, rondom Huanchaco liggen namelijk de nodige archeologische sites.

Terug in het hostel is het tijd voor een diner. Het worden pannekoeken, dat is weer even geleden ;). Tijdens het eten vraag ik m’n enige kamergenoot, die ik binnen zie lopen, om mee te eten. De Engelse Kaleva (Finse moeder, vandaar de naam ;)) is al een tijdje aan het reizen en hij gaat omhoog en ik omlaag. Genoeg tijd dus om weer de nodige verhalen uit te wisselen. Hij heeft voor morgen al de nodige trips geboekt en ik besluit me morgenvroeg bij hem aan te sluiten, wie weet kan ik nog met zijn groep mee… Na het eten doen we nog wat drankjes om daarna goed vermoeid van het reizen het bed op te zoeken.

Written by Harm
Tags:

Geen comments »

Plaats een comment