24
Mar
2011
0

24 maart 2011, Huanchaco, Trujillo, Perú

Het wordt een drukke dag vandaag. Samen met Kaleva gaan we de nodige archeologische sites (voornamelijk oude tempels) bezoeken. Na het ontbijt pakken we een bus vanuit Huanchaco richting Trujillo, waar alle reis agentschapjes te vinden zijn en waar Kaleva ook zijn trip geboekt heeft. De busrit is weer heerlijk Zuid Amerikaans. De chauf heeft de meest erbarmelijke stoel die er op het zuidelijk halfrond te vinden is, de salsa muziek staat weer goed hard aan en de versnellingspook moet met het nodige geweld in de juiste versnelling gestampt worden — inderdaad, soms is voetelijke hulp van de conducteur nodig, haha.

Het boekings bureau heeft gelukkig nog een spot vrij en ik kan vandaag meehoppen met Kaleva. Tijdens een snelle stop in de supermarkt — waar we zien dat eieren in zakken worden verkocht, que pasa! — schaffen we wat drinken en snacks voor de dag in. We stappen in het busje dat ons naar twee erg bekende sites brengt: Huaca del Sol en Huaca de la Luna. Ze liggen dicht bij elkaar en ietsje buiten Trujillo. De eerste stop is het museum, wat veel weg heeft van het museum van de Señor de Sípan die ik in Lambayeque bezocht heb. Anyways, het is mooi aangekleed en er wordt me weer iets meer duidelijk over de pre-Inca beschaving.

Als we weer teruglopen richting de bus, om de tempels zelf te gaan bezoeken hoor ik opeens iemand m’n naam roepen. Het is niet te geloven, Shelly komt naar me toegelopen. Dit is alweer de vierde keer dat ik haar tegenkom. Na Latacunga, Baños en Montañita kan ik nu dus Trujillo aan het lijstje toevoegen. Erg grappig. We hebben overigens afgesproken elkaar niet meer te stalken, we gaan het zien…

De sites zijn werkelijk waar prachtig. Naast de vele figuren die in de steen zijn verwerkt is er ook een enorme beschilderde muur te zien. Met op iedere laag een andere beschildering en figuur. Heel erg mooi, vooral te bedenken dat de beschilderingen ongeveer 1400 jaar oud zijn. We keren terug in Trujillo waar Kaleva en ik in een chique restaurant een lekkere soep nemen als lunch. Tijdens de middag staat een bezoek aan Bujo op het programma. Een relatief nieuwe site, een kleine 70km buiten Trujillo. We stappen weer hetzelfde busje in en enkele bekende en nieuwe gezichten stijgen ook in.

Na een goede anderhalf uur — over de meest ombegaanbare wegen en dorpjes — komen we aan bij de site. Opnieuw een klein museum, met de heerster die daar gevonden is. Erg mooi museum, maar het begint allemaal een beetje gesneden koek te worden. De site zelf valt vergeleken met Huaca de la Luna wel een beetje tegen. Het uitzicht daarentegen maakt het nodige goed. Links is de woestijn te zien, dan is er een geïrigeerd gedeelte wat helemaal groen is. In hetzelfde zicht is ook de zee te zien: mooi.

We keren redelijk laat terug in Huanchaco en besluiten ergens aan de boulevard wat te eten. We stoppen bij een klein restaurantje waar, uiteraard, een enorme barbecue voor de deur staat. Terwijl Kaleva voor de ‘ceviche’ gaat — een typisch Peruviaans gerecht, rauwe vis, salade en citroen- en limoensap wat de vis ‘gaart’ — doe ik een shaslick van vis en ananas. Ik weet niet hoe ze het doen, maar het was heerlijk, mals en sappig. Terug in het hostel praat ik nog wat met wat nieuwe gasten in onze kamer, maar de oogjes zijn dan al half dicht. Tijd om richting bed te gaan!

Written by Harm
Tags: |

Geen comments »

Plaats een comment