03
Apr
2011
0

3 april 2011, Huaraz, Ancash, Perú

De whiskey-coca van de avond ervoor heeft de Ierse Donal en mijzelf doen besluiten vandaag toch maar geen Laguna 69 te bezoeken. Als ik wakker word, rond een uurtje of 10, is alles weer kraakhelder, gelukkig maar. Donal ligt echter nog steeds op één oor. Dus ik besluit maar eens te gaan ontbijten. Als ik de ontbijtzaal binnen kom liggen Teo en Anita (de eigenaars van hostel Carolina) al te gniffelen. Of we een zware nacht gehad hebben. Stoere vent als ik ben zeg ik natuurlijk ‘nee joh, todo bien, todo bien’. Het gegniffel wordt er niet minder om ;).

Tijdens het ontbijt heb ik mijn Lonely Planet open gelegd op de Brazilië sectie. Dat was inderdaad niet echt de planning van mijn trip. Echter, een bepaalde voetbal wedstrijd kan daar verandering in gaan brengen, daarover in latere blogs nog wel het nodige meer ;).

Ik ga na het ontbijt — het is echter inmiddels alweer 12 uur — de stad in, om eens te kijken of er geen trips richting Laguna 69 gaan. Galaxia, dezelfde agency die mijn Santa Cruz trek heeft geregeld, heeft misschien enkele gegadigden (voor twee personen wordt het namelijk een beetje duur) maar die zijn pas terug rond de namiddag. Ik eet een heerlijke curry in een restaurantje. Bij terugkomst in het hostel internet ik wat en wacht ik tot Donal zich weer tot het land van de levenden gaat bevinden. Dat duurt gelukkig niet lang en we gaan samen terug de stad in om te kijken of we morgen richting Laguna 69 kunnen. Helaas, dat zit er niet in. Dus besluiten we zelf te gaan morgen.

We slaan de nodige hike food — koekjes, chocolade, snoep en water 😉 — in bij de supermarkt en eten in een wazig restaurant wat net een fabriekshal is. Inclusief de ongeörganiseerde chaos. Terug in het hostel krijgen we de nodige hulp van Teo omtrent de route naar Laguna 69 morgen. Als afsluiter kijken we in de ontzettend relaxte filmkamer (helemaal bovenop het dakterras van het hostel) de film ‘Touching the Void’. Over twee Britse bergbeklimmers die ‘een’ berg in de Cordillera Blanca proberen te beklimmen, maar dat loopt niet zo heel best af. Inspirerend verhaal, waargebeurd en ook nog eens om de hoek. Na de film gaan we richting bedje. Morgen gaat de wekker immers om 5u om dan eindelijk Laguna 69 te gaan bezoeken…

Written by Harm
Tags:

Geen comments »

Plaats een comment