15
Sep
2007
2

Ze zitten er op, de eerste drie weken universiteit. 27 Augustus begonnen en inmiddels 15 volle dagen op de campus doorgebracht. De week na de intro hadden we een informatiemiddag voor alle schakelaars aan de informatica opleidingen. Daar werd hilarisch verteld dat ze die dag ook 18 pre-master certificaten hadden uitgereikt. Waarvan zes (!) aan eerstejaars. De overige 10 aan tweede jaars en nog twee aan mensen die voor het derde op eenvolgende jaar aan de pre-master zijn begonnen. Nou goed, die zes zelf wil nog niet heel veel zeggen, dus werd er gevraagd hoeveel eerstejaars er gestart waren. Het antwoord wat daarop volgde was wel schrikbarend: 46 :).

Een mooie waarschuwing aan het begin van het universitaire jaar dus… En die waarschuwing bleek niet voor niets. De eerste drie weken waren, zwaar, veel, zwaar en opnieuw, veel. De eerste drie uur van het vak basiswiskunde werd denk ik zo’n drie jaar middelbare school letterlijk doorheen geramd. Het tempo ligt enorm hoog, maar om dat is om iedereen alert te krijgen en wakker te schudden weet ik niet, moet nog blijken ;).

Ik moet zeggen dat ik inmiddels wel een beetje op adem ben gekomen. Misschien had het te maken met het feit dat ik ongeveer drie jaar weinig tot niets aan huiswerk heb gedaan en dat je er nu weer tijd voor vrij moet maken :). Niet erg, maar goed, dat moet wel weer gebeuren. De eerste proeftoetsen zitten er ook op. Allemaal wel redelijk gemaakt, nu is het dus ‘gewoon’ een kwestie van bijhouden :).

En dan nog tijd voor ontspanning. De vier gigs waar ik kaarten voor had staan op het punt te beginnen :D:

 • Stereophonics – morgen – Tivoli, Utrecht
  Nou vind ik dit persoonlijk de minste van de vier, maar goed, een belofte aan dhr. Geven :D.
 • Faithless – 21 september – Gelredome, Arnhem
  Na de gig in april dit jaar op herkansing, maar nu mét veldkaarten! Ontzettend veel zin in! Met een leuk groepje medegangers ;).
 • Editors – 29 oktober – 013, Tilburg
  New wave ten voetjes uit. Every End Has A Start is best wel grijs gedraaid hier. Zooooo benieuwd!
 • Kaiser Chiefs – 14 november – HMH, Amsterdam
  Dit moet gewoon een dik feestje worden. Een dikke nummer twee samen met de Editors :D.

Kortom, er komen een paar leuke herfstmaanden aan ;).

2 comments »

Comment #1

Goed dat je weer op adem bent gekomen, is vrij belangrijk 🙂 .

Voel je je al echt een universitair studiebolletje? 😀

Comment door: Rob
Monday September 24, 2007 12:01

Comment #2

Ja dat vond ik op het begin ook toen ik nog maar net op de TU zat. Maar het went en de master is relaxer!

Comment door: tim
Thursday September 27, 2007 13:53

Plaats een comment