08
Apr
2011
0

8 april 2011, Lima, Perú

Morgen vertrek ik terug naar Nederland voor enkele dagen, wegens wat trieste omstandigheden. Dat neemt echter niet weg dat ik nog twee daagjes te besteden heb. Ik word om een uurtje of negen wakker en ga richting het ontbijt, wat op het dakterras geserveerd wordt. Ik praat een beetje met een Duitse dame en na het ontbijt vraag ik de jongens van het hostel wat informatie over Lima’s historische centrum. Een Google map wordt al snel uitgeprint en een rode en groene markeerstift bij de hand gepakt.

Na een tijdje kleurt het mapje voornamelijk rood, maar Gino geeft aan dat het toch zeker de moeite waard is. Ik was van plan vandaag te gaan, maar dat plan verandert snel. Gitte is namelijk gisteren geland in Guayaquil vanuit Cuba en is momenteel op weg naar Lima — per bus! Dus ik besluit Old Town morgen te gaan zien.

Ik breng m’n was weg en pak de taxi naar mijn bijna tweede hostel in Lima, de Kokopelli. Daar zie ik Donal weer en Matt. Een Engelse gast die vorig jaar als barman in de Kokopelli gewerkt heeft en nu barman manager gaat worden. We hebben afgesproken om Lima’s andere ‘Gringo-wijk’ Barranco te gaan ontdekken.

Barranco is een soort van hippie-achtige wijk met Spaans/Cubaans aandoende gebouwen — veel kleur! Het is net als Miraflores gelegen aan de kust en we lopen onder de ‘Puenta del Amor’ door. Een houten (bijna vervallen) brug waar Limaños hun eerste date vaak hebben :). Onder zitten weer de nodige hippies hun bandjes en andere stuff te verkopen. We lopen weer terug omhoog en doen een koffie plus soepje met een prachtig uitzicht op de zee.

Ik neem afscheid van de mannen, m’n plan voor de studentenkaart bestaat namelijk nog steeds. We zitten in de buurt van het kantoor, dus ik besluit dat te gaan regelen. Dat is redelijk rap gedaan en een uurtje later ben ik in het bezit van een ISIC kaart :). Eenmaal terug in het hostel internet ik wat. Tot ik ineens wat gepraat hoor in de lobby. Jawel hoor, het leukste Belgje is aangekomen en we praten snel bij over vanalles en nog wat.

Ook Fabian, de Zwitserse jongen die we beiden uit Quito kennen, is sinds gisteren in Lima, waar hij negen(!) maanden vrijwilligerswerk gaat doen. We spreken snel af in ons Cirque Hostel, aangezien er vanavond een barbecue is. Het is heel cool Fabian weer te zien en hij heeft tevens twee Zwitserse dames meegenomen. De barbecue is gezellig en het vlees is prima bereid door de heren van het hostel.

Na het eten nemen we de benen richting, jawel, de Kokopelli. De flinke wandeltocht wordt beloond met een lekkere cocktail. Boven op het dekterras is het feestje alweer goed bezig en we sluiten mooi aan. Al snel ben ik in gesprek met een redelijke dorpsgek. Een man uit Venezuela, die 15 jaar geleden voor acht jaar in Nederland heeft gewoond. Hij vindt het fantastisch dat hij eindelijk weer z’n Nederlands kan gebruiken — en ik moet toegeven, dat was heel erg goed. Mooi om z’n levensverhaal te horen, werkend voor Grolsch en wonend in Breda — ja, zelfs het clublied van NAC zat er nog in ;).

Ik praat bij met Donal en Freddy terwijl Fabian en de dames zich vermaken met wat Peruviaanse surf dudes — ieder z’n ding, zullen we maar zeggen :). Terug in de Cirque douchen we nog snel voordat we na een drukke dag weer het bed induiken.

Written by Harm
Tags:

Geen comments »

Plaats een comment