01
Mar
2008
0

Eindelijk weer eens een log…

Niet dat ik in de tussentijd heb stilgezeten. Integendeel zelfs. M’n vorige log was in de (derde) tentamenweek van het eerste semester. Volgende week begint de eerste tentamenweek van het tweede semester alweer. Time flies by, when you’re… Een kleine terugkoppeling op de laatste log. Ik vertelde dat ik statistiek ging herkansen. Wat ik gedaan heb, en waarvoor ik een 8 heb gescoord. Een verdubbeling dus, na een weekje fulltime op school studeren, ben er nog steeds blij om ;).
In het nieuwe semester heb ik een stuk minder vakken. Wel, eigenlijk minder uren. Ik heb de volgende vakken:

  • Automaten- en procestheorie
    Een vak om talen en processen formeel te beschrijven. Heeft veel weg van een vak (TSP) wat ik op het HBO gehad heb.
  • Datastructuren
    Een geweldig leuk (maar moeilijk) vak over voornamelijk algoritmen. Het geeft standaard algoritmen, het formeel bewijzen ervan, de running time berekenen etc. etc. Erg interessant!
  • Algebra
    Een vak wat algebraïsche structuren de reveu laat passeren. Op dit moment nog niet heel interessant, misschien komt dat nog. Tot nu toe is het vooral bewijzen van theorems en lemma’s en breidt het

En last, but not least, ben ik in dit blok – jaja – opnieuw basiswiskunde aan het volgen. Maar dat is na deze week hopelijk afgelopen, daar de tentamenweek begint ;). Ik moet zeggen dat het nog steeds goed bevalt op de TU. Achteraf valt het allemaal mee, in de zin van dat ik niet verwacht had al zoveel vakken te halen. Wel moet ik er gewoon veel voor doen, maar met het oog op de master maakt dat niet heel veel uit. Mocht ik namelijk basiswiskunde halen en ook automaten- en procestheorie, dan zit mijn pre-master er gewoon op :D.

Naast de tijd die ik in Eindhoven bedrijf, is de tijd die ik in de Nederlandse popcentra besteed ook weer aangebroken. Afgelopen woensdag stond Air Traffic op het programma in Tivoli. Wat een te gek concert. Neefje Giel was mee en ook hij zei dat ik wel vaker bij hem aan mocht kloppen mocht er weer iets te doen zijn :). Hieronder nog wat YouTube filmpjes van de mannen:En of dat nog niet genoeg was deze week, ben ik gisteren nog in Amsterdam geweest om meneer Reverend en zijn Makers te zien. In Paradiso waar ik – ja, met enige schaamte geef ik dit toe – nog nooit geweest was. Bij dezen roep ik dat overigens tot de leukste poptempel van Nederland uit. Alhoewel Tivoli daar ook hoog in staat ;). Waar het woensdag dus met Giel was, ben ik gisteren met (bijna) vaste medeganger Mark, Maarten, kleine Mark en Lotte naar Reverend (a.k.a. Jon McClure) geweest. Wat een geweldige avond. Mark, Maarten en ik waren al op de hoogte van de charismatische entertainer McClure. Hij stond namelijk afgelopen december in het voorprogramma van de Arctic Monkeys, maar wat hebben we een top avond gehad.

Hieronder opnieuw wat YouTube impressies:En dan eigenlijk nog het mooiste van alles. Toen het optreden (inclusief toegift) afgelopen was, vertelde Reverend iets als: ‘bedankt voor jullie geweldige aanwezigheid, komop mensen, laten we buiten verder gaan’. Waarop wij dachten: ‘is goed kerel, tof concert, tot ooit!’. Maar wat er gebeurde: hij springt het podium af, loopt door de zaal heen naar buiten toe en geeft daar een jam-sessie. Je snapt dat de Paradiso security niet wisten waar ze moesten wezen en dat ook buiten op straat de trams en taxi’s niet wisten wat ze meemaakten. In één woord: FAN-TAS-TISCH.

Geen comments »

Plaats een comment