24
Dec
2012
0

Het begint inmiddels een mooie traditie te worden, ieder jaar op Kerstavond een mooie samenvatting van m’n jaar maken op deze blog. Hoewel het einde er sommige jaren een beetje bij in schiet, doe ik ieder jaar moedig een nieuwe poging. Let’s go…

Het jaar begint met een aanpassing van het hele declareer verhaal voor tandartsen. Op de 31e een snelle checkup gedaan, zodat er in het nieuwe jaar gedeclareerd kon worden met de nieuwe codes. Dat ging gelukkig allemaal goed.

Half januari ook een kleine Polly LAN reünie gehouden. Waar maar weer eens bleek dat ik niet meer into gamen ben. Mijn redelijk nieuwe PC (van begin 2009) bleek Battlefield III niet bepaald lekker te draaien. Daar zit je dan :). Met wat hulp van de maatjes is dat gelukkig goed gekomen.

Het weekend erop hebben we een enorm goedkoop weekendje Cluj, Roemenië gedaan. Geven was zo vrij geweest dat eens mooi voor ons te regelen. Dolle boel daar, goed gestapt en zowaar nog wat van de stad gezien ook. Wie weet dat ik daar met Gitte ooit nog naar terug ga, een prachtige omgeving.

Aan het eind van januari een concert van Blaudzun bezocht (voor mij de tweede keer). In één woord: magistraal! Begin februari ook We Were Promised Jetpacks bezocht. Had ze al eens in Merleyn gezien, nu in Roosje. Opnieuw heel cool.

Carnaval kon ik na een jaar Zuid Amerika ditmaal wel meemaken. Dat hebben we voor mijn doen ook nog behoorlijk gedaan. Samen met Gitte de zondag in het dorp meegemaakt en de volgende dag richting het Vortumsveld gegaan, om ‘ons’ paard voor de tweede maal naar de overwinning in de Metworst-rennen te schreeuwen. Wie weet volgend jaar keizer :)!

Begin maart waren Gitte en ik officieel een setje voor een jaar. Dat moest natuurlijk gevierd worden. Met het oog op het inmiddels fameuze Polly MANNEN weekend, heb ik de locatie van het weekendje weg tot op de dag van vertrek geheim gehouden. Pas op Eindhoven airport wist Gitte dat de reis richting het prachtige Boedapest ging. Mooi weer gehad die dagen daar, veel gewandeld door de stad en omgeving, en goed gegeten. Het was super! Ben benieuwd waar Gitte dit jaar mee gaat komen.

Begin april met Pasen weer eens een dagje gefloten op de Eastern Open. Leuk om weer eens een toernooi mee te pakken. Paasmaandag samen met Mark & Jony richting Pete Murray vertrokken, om daarvoor nog te eten bij een hip Aziatisch restaurant. Was gezellig en het concert meer dan prima.

Een weekje later kreeg ik te horen dat ik was ingeloot om mee te doen aan de jaarlijkse Vierdaagse. Oei, dacht ik toen ;). Later meer daarover.

Begin mei was dat besef redelijk doorgedrongen en ben ik een hobby van een jaar of 15 geleden weer eens op gaan pakken: het lopen van wandeltochten. Dat heb ik in de loop van de lente het nodige gedaan. Van St. Odiliënberg en Bakheide tot Doetinchem. Leuke tochten om er weer in te komen.

Een maandje later was het tijd om de eerste vakantie van 2012 te vieren: een trip richting het zuiden van Spanje, Málaga om precies te zijn. Ons Spaans kon weer diep uit het geheugen worden gehaald. We hebben daar een auto gehuurd om via Torremolinos, Gibraltar en Tarifa, naar Cádiz, Jerez, Ronda en opnieuw Málaga te begeven.

Een erg mooie reis, met veel verschillende inzichten en als hoogtepunten Gibraltar, Tarifa en Ronda. Leuk om ook weer eens wat Spaans te spreken, al was dat op veel plekken niet bepaald nodig.

Tijdens die reis begon ook ‘ons’ desastreus verlopen EK, niet te veel woorden aan vuil maken :).

Een week na terugkomst van Spanje stond het Polly MANNEN weekend op het programma. Met als organisatie Geven en Tom werd er op vrijdagmiddag koers gezet richting het prachtige Gent. Hele leuke twee dagen gehad. Goed gestapt, stadsrondleiding gehad en een uur of vijf met een bierfiets door het centrum gecrosst. Waar ik de BoB was, hell yeah ;)! De zondag terug naar Tunnis gereden met een tussenstop kanovaren en bbq-en om daarna op tijd Portugal – Nederland in een deceptie te zien…

Eind juni was het weer raak, een weekend naar het door Gitte begeerde Echternach. Daar eigenlijk een pittig wandel weekend van gemaakt. Op één dag samen een mooie 40km gelopen door het heuvelachtige rotslandschap. Super! Ook daar onze hobby van het bezoeken van Indiase restaurants (net als in Boedapest en de verschillende Spaanse plaatsen) voortgezet :). Half juni kermis gehad in het dorp en de heldin van Alabama Shakes bezocht in Tivoli, erg gaaf!

Ook hebben Gitte en ik het internationale Quito gang-gezelschap ontvangen in Amsterdam. Een leuke dag mee beleefd en ook een goede avond mee gestapt en gedanst. De week aansluitend vingen de vier dagen van de waarheid aan voor Maarten, Niels, Hans en mijzelf…

Dinsdagochtend om een uur of drie ging de wekker. Balen dat de pijn in m’n knie na het dansavondje nog steeds aanhoudt. Maar dat zou geen problemen moeten opleveren voor het lopen. Tijdens de voorbereiding vaker met een klein pijntje in de knie gelopen. Om 4u klonk het officiele startschot en kwam ik er snel achter dat de heren een stukje rapper liepen dan mij. Dat was met het pijntje in de knie niet echt handig, maar gewoon doorbijten, dat was mijn credo die dagen.

De pijn in mijn knie trekt gelukkig weg, maar na verloop van tijd ben ik de heren wel kwijt vanwege de snelheid. De kilometers lijken deze dag een stuk langer dan normaal te duren en ik voel na een kilometer of 35 zowaar blaren terwijl ik daar de hele voorbereiding geen last van heb gehad… Bij een verzorgingspost laat ik deze behandelen en mijn kuit helemaal los masseren. Daar zaten volgens de verzorger de meeste knopen in die hij die dag gezien had. Ik m’n hele knie historie en de dansjes van zaterdag uitgelegd. Toen kon hij mij wel vertellen dat door die pijn ik anders was gaan lopen, vandaar de blaren en de enorm vastzittende kuiten. Maar goed, blaren geprikt, kuiten weer redelijk los en gaan. Einde van de dag redelijk okay gehaald met de nodige nieuwe blaren.

Thuis weer geprikt en na een goede maaltijd weer richting bed gegaan. De volgende ochtend was alles (en vooral m’n kuiten) goed stijf. Gelukkig hadden de jongens daar ook last van :). De tweede dag was ik de mannen al snel kwijt en na 15km m’n kuiten weer los laten maken, tegelijk met het prikken van de nodige nieuwe blaren. Ongelooflijk. Met veel doorzettingsvermogen uiteindelijk die tweede dag uitgelopen, ik was zowaar op de helft. De slechte knie was er inmiddels helemaal aan, maar met de nodige paracetamol was dat goed te doen. Alleen begon aan het einde van de dag ook de goede rechterknie pijn te doen…

‘s Ochtends vroeg de derde dag stap ik uit bed en blijkt mijn goede knie nog steeds pijn te doen. Dat was voor mij de druppel om niet aan de derde dag te beginnen. Die knie was me iets te veel waard. De jongens gemeld dat ik de eerste afhaker was. De hele donderdag hersteld en vrijdag kon ik weer redelijk op m’n benen staan en heb ik de mannen op de Via Gladiola verwelkomd. Balend dat ik er zelf niet bij was… Wel goed gevierd daarna op de Wedren. Die donderdag gezworen nooit meer mee te doen, dat gevoel was vrijdag eigenlijk wel weg. Wie weet in 2013 :)…

De week na de Vierdaagse het fantastische Cirque du Soleil gezien in Antwerpen. Dat was echt geweldig. De volgende show zitten Gitte & ik er weer bij, for sure!

Diezelfde
week ook met Hans en Petra richting de KvK gegaan, om daar samen ons nieuwe bedrijf in te schrijven: Diagenda. Na op dat moment een klein jaar ontwikkelen was het tijd om de nodige zaken te gaan regelen. Een inschrijving bij de KvK (en indirect de Belastingdienst) was er daar één van. Diezelfde avond nog lekker samen gegeten om het te vieren. Eén augustus 2012 is de dag waarop Diagenda officieel de boeken in gaat.

Half augustus richting Amsterdam gegaan om aldaar Boy & Bear te zien in Paradiso. Het lijkt of ik in herhaling val, maar ook dat was geweldig! Diezelfde week met Gitte de Efteling op een vrijdag bezocht. Hele leuke dag en of dat nog niet genoeg was, de maandag erop met de hele familie Libon Bobbejaanland bezocht. Een erg toffe en gezellige dag.

Eén september vingen de Sint Tunnisse Zomerfeesten aan. Dit jaar konden we als Polly eens meedoen, vorige jaar zaten er velen in de VS namelijk. Die dag helaas geen eerste geworden, maar wel m’n schouder uit de kom gekregen. Pijnlijk was dat, nog een dikke twee maanden last van gehad. Het lijkt wel of het altijd iets is :).

De week erop Of Monsters and Men gezien in Doornroosje, opnieuw cool. Einde van die week ook het huwelijk van Leena & Gemma bijgewoond. Op een prachtige dag en tijdens een prachtige bijeenkomst werden ze in de echt verbonden. Een dag om niet snel te vergeten.

Aan het einde van de maand held Macklemore gezien in de Melkweg. Heel gaaf om zo’n artiest op zien komen vanaf het begin en dan voor het eerst in je eigen land te zien.

Begin oktober stond de tweede trip van het jaar op de agenda. Een mooie tien dagen naar het Griekse eiland Zakynthos vertrokken. Echt een te gekke vakantie gehad. Prachtig weer, erg sympathieke mensen, veel avontuur (quad gehuurd), prachtige stranden en heerlijk eten. Echt een aanrader voor iedereen! Op de terugreis nog een anderhalve dag in Athene verbleven en daar de prachtige Akropolis en aanverwant museum bezocht.

Half oktober samen met Niels en Gitte Radiohead gezien in het Sportpaleis, met aansluitend een weekendje Antwerpen voor Niels. Super concert en dito avond in Den Trol. Hopelijk volgen er meer van dit soort weekenden in 2013 :).

Begin november m’n verjaardag voor het laatst thuis gevierd, want – jaja, waarschijnlijk het grootste nieuws uit 2012 – ik ga samenwonen met Gitte in 2013 :)! In 2013 emigreer ik naar het verre zuiden: Vlaanderen, en trek ik daar in in het appartement waar Gitte op dit moment woont. Het feestje was overigens erg gezellig, met veel mensen vanuit het hele land.

Na de zomer ook weer begonnen met zaalvoetballen, vooral in de goal trouwens. Dat gaat behoorlijk, we zijn in 2012 ongeslagen gebleven. Erg benieuwd naar de tweede seizoenshelft!

Begin december met de hele bende van Polly op stap geweest na eerst wat gegeten te hebben. Was erg leuk, opnieuw iets om wat vaker te herhalen in 2013 als je het mij vraagt.

Dan zit 2012 er weer bijna op. Nog een kleine week, waarin ik hard moet werken om Diagenda release-ready te maken voor 1 januari 2013. Alles is zo goed als af, de allerlaatste check-ups en teksten moeten nog gedaan en geschreven worden en dan kan het beginnen wat ons betreft.

Dat zal samen met het samenwonen de twee grootste peilers worden van het nieuwe jaar ;).

Voor nu: iedereen hele fijne dagen en maak er een geweldig en gezond 2013 van!

Woordenwolk:

After Eight, Boedapest, Charlatan, Cirque du Soleil, Cluj, Diagenda, Gemma, Gent, Gibraltar, Ronda, Schoten, Tarifa, Den Trol, Zakyntos

Written by Harm

Geen comments »

Plaats een comment