15
Nov
2008
0

Het is weer een lange tijd geleden dat ik hier wat heb geschreven. Vandaag had ik het tweede dagje vrij sinds 12 weken uni. En daar heb ik goed misbruik van gemaakt: uitgeslapen, kleren gekocht, wat gewerkt en een episode van het fenomenale Fringe bekeken.

En nu dan wat op m’n weblog schrijven. Terugkomend op de titel wilde ik even snel een samenvatting geven van de gigs die ik de afgelopen tijd bezocht heb. Zoals in de titel te lezen is, zijn er dat de nodige. Rechts op de hoofdpagina vind je ook de plaatsen waar ik eveneens zal verschijnen om weer een artiest te aanschouwen. Niet misselijk lijstje. En nog erger: het blijft maar groeien. Ai ai ai :).

GEM – 10 oktober – Luxor Live, Arnhem

GEM had ik al eens in het voorprogramma van de Phonics gezien, maar nu dus als hoofdact. Wel aardig, maar niet meer dan dat. Ik was meer onder de indruk van hun voorprogramma: Balthazar, uit België (site is aanrader, check ‘media’). Wow. Ik wacht met smacht op hun nieuwe album, wat ergens begin 2009 uit moet komen. Nog een lichtpuntje die avond. Ik vond de Luxor Live in Arnhem er echt geweldig uitzien. Hopelijk boeken ze de komende tijd wat aardige bandjes.

Kraak & Smaak – 17 oktober – Doornroosje, Nijmegen

Wat een heerlijke lounge muziek op CD. Live niet heel veel verandering daarin. Soms vind ik dat niet erg, echter, ik had hier het idee dat improvisatie een extra toevoegend element had kunnen zijn. Jammer, gemiste kans mijn inziens.

Ook hier viel het voorprogramma me in positieve zin op: Krause. Een Nederlandse jongedame die met haar electro-achtige-en-zware-beats-bevattende muziek de zaal in haar eentje goed warm kreeg. Ook naar dat debuutalbum kijk ik uit. Op Last.fm vind je wat gratis MP3 downloads: AANRADERS om goed uit je plaat te gaan :).

The Last Shadow Puppets – 20 oktober – Paradiso, Amsterdam

Hier ga ik weinig woorden aan vuil maken. Niet omdat het slecht was. Intégendeel zelfs, sommige reviewers hadden het over muziekgeschiedenis. Dat gaat mij iets té ver, maar een sfeervolle en een onvergetelijke avond, dat was het zéér zeker! Een 15-koppig orkest, die twee ‘mennekes’ van begin 20 begeleiden: wooooow.

Enkele actieve Last.fm’ers hebben prima reviews geschreven, evenals (ja, ik herhaal het nogmaals) mijn favoriete muziek blog Apply Some Pressure, ennnn: live opnamen van die avond, WOW.

The Five O’Clock Heroes – 20 oktober – Melkweg, Amsterdam

Ik baalde, toen bekend werd dat míjn helden naar Nederland kwamen op de dag dat ik verdomme al kaartjes had voor The Last Shadow Puppets (zie hierboven). Gelukkig kwamen ze diezelfde week ook nog in Delft (zie hieronder :)) dus kon ik ze gelukkig zien.

Echter, vrijdags voor de 20e zag ik op de site van de Melkweg staan dat mensen met een Last Shadow Puppets kaartje gratis naar de Heroes konden: hoe cool was dat. Dus samen met medeganger Bos richting de Melkweg gegaan en daar een puik concertje gezien. Achteraf nog even met de mannen geouwehoerd en een gesigneerde tour poster gekregen: cool.

The Five O’Clock Heroes – 23 oktober – Speakers, Delft

Nog nooit geweest in Delft. Maar een OV maakt veel goed. Samen met Geven afgereisd naar de stad waar het welbekende aardewerk vandaan komt. Een kleine zaal met een klein podium. Zouden hier dan ons beider helden op komen treden? Jawel hoor, ik herkende de drummer en gitarist van de maandag ervoor (zie hierboven :)) en zag ze behoorlijk van de kaart langslopen. Ai, zou het wel iets worden.

Jawel hoor. Een spetterende show, al lag dat niet direct aan het publiek (+/- 100 man), maar ik verwacht vooral door Geven en mezelf. Ik denk dat 5/6 van de zaal de mannen niet kende. Leuke anecdote, komt een vrouw op leeftijd (ja, okay ze was denk ik 40, maar relatief gezien was dat oud die avond ;)) naar me toe en zegt dat ze het te gek vindt dat we goed uit onze plaat gaan. Sympathiek dat we dat deden… voor die vrienden van ons. Waaaaaaah!

Ach, we hadden ons vermaakt. Achteraf nog even op de heren gewacht. Zegt Geven nog even tegen zanger Antony Ellis dat hij zich goed had vermaakt. Waarop Ellis me aankijkt en zegt: ‘Amsterdam… Right?’. Wow, mijn ego is gestreeld :). Nog even de afspraak gemaakt dat als ze weer in Nederland zijn, ze de volgende keer in Paradiso staan. Anthony: ‘Deal!’. Mooi!

Saybia – 4 november – 013, Tilburg

Soms weet je niet wat je moet verwachten. Je hebt dan weinig verhalen van mensen gehoord over een live optreden en ook de radioprogramma’s weten je niet veel wijzer te maken. Dat was ook het geval met Saybia. Misschien maar goed ook. 013 was niet uitverkocht, maar pffff, wat heb ik hier genoten!

Zanger Søren Huss (type Hobbit gekruisd met een Viking) is misschien niet de charismatische zanger die een bandje net dat beetje extra geeft om écht internationaal door te breken. Maar aan z’n stem zelf ligt het echt niet. Wat een prachtig stuk stembanden heeft de beste man.

Heb samen met (opnieuw) Bos echt een prima avond beleefd. Waaraan alles klopte: licht, positie ten opzichte van het podium (achter de geluidsmensen van de band, op dezelfde hoogte als het podium) en het belangrijkste: het geluid. Wow!

Novastar – 11 november – Paradiso, Amsterdam

Dit was ook weer zo’n concert zonder veel voorkennis. Alhoewel, in het begin was ik beetje bang dat het live te eentonig, misschien zelfs wel saai zou worden. Echter, na een bemoedigende review op ASP, met de melding dat er een rocky-randje is toegevoegd live, was ik erg benieuwd.

Over het concert wil ik één ding zeggen: ge-ni-aal. De review op ASP ging over het concert in de Oosterpoort te Groningen. Op Last.fm vond ik een review die mijn gevoel precies beschreef. En bekijk vóóral de fimpjes. Wat was Zweegers op dreef zeg, pfiew. Hieronder een kleine impressie.

Dat waren dan de concertjes sinds Coldplay – zie hiervoor de vorige post. En zoals je eigenlijk wel kunt lezen heb ik eigenlijk weinig échte tegenvallers meegemaakt. Goede keuzes gemaakt dus :). Nog wat kleine updates omtrent school. De eerste periode in Twente zit erop. Heb daar drie vakken gevolgd. Twee daarvan zijn afgerond met een tentamen, waarvan ik er één gehaald heb. De ander is nog niet nagekeken. Het derde vak daarentegen moet met een paper worden afgesloten, die we pas in 2009 willen gaan schrijven.

Ook de vakken in Eindhoven gaan gewoon door. Waar ik de afgelopen week dus één deeltentamen heb gehad. So far, so good. Mocht ik alle vakken die ik volg daadwerkelijk gaan afsluiten, dan heb ik eind januari 52 studiepunten binnen. Bedenk je even dat je er in één studiejaar 60 moet halen. Woei :)! Maar goed, ze zijn nog niet binnen, op schema lig ik nog wel steeds ;).

Geen comments »

Plaats een comment