17
Nov
2008
1

Surfend over de log van Tim kwam ik deze fantastische presentatie op TED 2008 tegen. Heel gek dat ik nog niet eerder aandacht aan TED heb besteed. Ik mag mezelf wel verslaafd noemen aan de vele presentaties die je er online kunt vinden (Stephen Hawking _O_ die dé vragen over het universum beantwoordt, J.J. Abrams _O_ over mysterie, CERN rocker Brian Cox over de Large Hadron Collider :)). In één woord: Fascinerend. Met een hoofdletter F.

Maar goed, hetgeen jullie werkelijk wilde weten is van welke recente presentatie ik nu weer enthousiast ben geworden ;). Dat is de presentatie van Garrett Lisi, over zijn ‘Theory of Everything‘. Okay, klinkt misschien redelijk ingewikkeld, is het ook. Maar Lisi vertelt met passie, de nodige humor, metaforen en laidback (lees: Jack Johnson, Pete Murray) mentaliteit een mogelijke theorie die de allerkleinste bouwstenen van ons universum beschrijven. En het komt allemaal terug op… Wiskunde. De taal die iedereen op deze wereld schrijft: wow :).

Eén comment »

Comment #1

Het is echt de moeite waard om te proberen Lisi’s beschrijving van die verschillende dimensies te volgen. Dat is namelijk hetgeen wat echt baanbrekend is in zijn onderzoek, de manier waarop hij steeds maar weer een dimensie toevoegt om alles te verklaren en uiteindelijk op een E8 uitkomt waarmee “The Answer to Life, The Universe and Everything”™ kan verklaren. Zeker zijn voorspellingen (die overigens ook al door andere natuurkundige gedaan zijn) over elementaire deeltjes die hopelijk door de LHC ontdekt gaan worden is erg fascinerend.

I, for one, welcome our outerdimensional overlords.

Comment door: Tim Stoop
Friday November 21, 2008 16:31

Plaats een comment