13
Jan
2007
3

Even een korte toelichting. Afgelopen jaar zou half december mijn 2-jarige abonnement bij Hi aflopen. Nu kwam ik er relatief laat achter dat de opzegtermijn drie maanden betrof (ik meen dat dat twee maanden waren). Nevertheless, ik heb eind oktober op T-Mobile.nl een abonnement voor twee jaar afgesloten voor de MDA Vario telefoon. Met GPRS abonnement erbij (voor 10 euro/maand flat-fee internetten!). Inclusief nummerbehoud. Heb er altijd een hekel aan als iemand een nieuw telefoonnummer heeft en mij helaas – of express :D? – niet op de hoogte heeft gesteld.

Allemaal mooi en aardig. Ruim een week later kwam de telefoon binnen en kon ik mooi wat gaan kloten met WiFi, aangezien de GPRS en/of SIM mogelijkheden nog niet bruikbaar waren. Aangezien ik in de tussentijd niets heb gehoord van T-Mobile over een abonnement en SIM activatie etcetera ben ik maar eens gaan bellen. Eerste het normale klantennummer maar daar moet je je T-Mobile nummer ingeven wat je nog niet hebt (kip, ei, anyone?). Dus uiteindelijk maar het nummer voor de SIM activatie gebeld.

Daar ‘aangekomen’ probeerde de sympathieke dame aan de andere kant mijn gegevens erbij te pakken. Dat wilde niet echt vlotten. Ik stond niet in de standaard systemen maar ze kon wel iets op mijn postcode systeem vinden in systeem X. Later bleek dat de achterbuurvrouw te zijn… De jongedame ging de volgende dag op vakantie (we praten inmiddels over eind december), maar ze zou haar collega’s van het probleem op de hoogte stellen en alles zou goed komen.

Ik vroeg ook nog even snel hoe het met mijn nummerbehoud zat. Ze antwoordde dat T-Mobile nog geen contact met Hi had opgenomen aangezien ze zelf de zaken nog niet op orde hadden. Ik uiteraard even vermeldt dat ik dan waarschijnlijk enkele maanden een dubbel abonnement moest betalen. Maar ik hoefde me geen zorgen te maken, dat werd allemaal vergoed.

Begin 2007 toch nog maar weer eens gebeld. Ik was in de tussentijd eenmalig gebeld of de adres- en betalingsgegevens klopten – die ik in totaal denk ik al tien keer per telefoon heb doorgegeven. Ik zou zeker binnen een werkweek een statusbericht krijgen. Na een week niets gehoord te hebben maar weer de telefoon gepakt.

Alles zou in orde worden gemaakt en voor de vierde keer werd mij vermeld dat dit niet de standaard gang van zaken was, right. Plots viel enkele dagen later de eerste factuur (hé, dat vergeten ze niet ;)) op de mat. Hierin werd tevens vermeld dat mijn tijdelijke (post-paid) nummer ging vervallen en mijn nieuwe nummer bekend was. Maar weer de telefoon gepakt om te vermelden dat ik geen zin had in een nieuw nummer en ik dit al tig keren heb gemeld. Opnieuw moest ik me geen zorgen maken, T-Mobile ging contact opnemen met Hi en dan zou binnen drie maanden alles omgezet worden. Maar, zo wist de medewerkster mij te vertellen, meestal gebeurde dat al na enkele weken. Prima, we wachten wel weer.

Nu kreeg ik gisteren weer een mooie roze T-Mobile brief. Hierin viel te lezen dat nummerbehoud geregeld was met Hi en ik vanaf (jawel, geen grap): 20 MAART 2007 gebruik kon maken van m’n oude nummer. Dat betekent dus dat ik tot half maar aan TWEE abonnementen vast zit van waarschijnlijk à 55 euro per maand (opgeteld). Dat kan trouwens stiekem nog wel hoger uitvallen aangezien ik nu een soort pre-paid abonnement heb bij Hi. Nou had ik gisteren (‘ons pap’ was jarig) en vandaag weinig zin om weer met de dames van T-Mobile te bellen, maar ik word er helemaal simpel van.

Misschien dat de vergoeding alles goed maakt, maar ik heb het gevoel dat het drie Hi-facturen opsturen wordt, om alles tot op de cent nauwkeurig teruggestort te krijgen. Als dat al gaat gebeuren… Nee, dan doe mij maar een mooie MDA Vario 2 met UMTS-toegang. Alvast bedankt T-Mobile ;).

Written by Harm

3 comments »

Comment #1

Ohhhneeeeeeee dat is echt zuur.. Ik heb overigens nog nooit problemen gehad met T-mobile, maar heb dan ook nog geen nummerbehoud bij hun gehad.

Ga je het wel declareren?

Comment door: Rob
Monday January 15, 2007 14:23

Comment #2

Tja, dat heb ik al vaak gehoord over T-mobile. Nu vallen de kosten nog wel mee, ga voor de grap eens buiten je bundel bellen met T-m, daar wordt je pas arm van!
Wat mij betreft: geen T-m, geen kpn, geen vodafone maar….

Orange! 😉

Comment door: Peter
Saturday January 20, 2007 19:39

Comment #3

Heb ze nog niet gebeld, maandag maar weer eens even doen. Ben benieuwd wat ze gaan zeggen.

Ben overigens erg tevreden met Hi, echter hebben die geen 9 euro/maand flat fee GPRS abonnement :(.

Comment door: zeroxcool
Sunday January 21, 2007 14:55

Plaats een comment