04
Feb
2007
2

Ik las afgelopen december in de FilmValley (klasse filmtijdschrift, aanrader!) over deze nogal excentrieke film. Toevallig zag ik het hoesje liggen bij de videotheek. Toch maar even meegenomen.

Hard Candy verhaalt over de 14-jarige Hayley Stark (een mega vertolking van Ellen Page) die vermeend pedofiel Jeff Hohlver in de val probeert te laten lopen.

Het internet tijdperk levert nieuwe mogelijkheden voor ‘kinderlokkers’. Jonge slachtoffertjes zijn makkelijk te vinden. Zo start ook Hard Candy. Hayley spreekt via de chat af met Jeff Hohlver in een kleine bar. Daar aangekomen pakt de jongedame Jeff zo in, dat hij haar meeneemt naar zijn appartement in de heuvels van Los Angeles.

In het huis van fotograaf Jeff wordt aangevallen met de nodige glazen Wodka-jus. Wat Jeff echter niet weet is dat de jonge Hayley heel andere plannen met hem voorheeft dan hij zich voorstelt. Jeff voelt zich na zijn derde glaasje niet zo goed en valt gedrogeerd neer.

Wat volgt is een kat en muis spel zonder muis. Hayley is de baas over de eenzame fotograaf en speelt smerige spelletjes met hem. Jeff wordt voor zijn eigen ogen gecastreerd en aan de tand gevoeld over de moord op een jong meisje. Hij ontkent in alle toonaarden en dat wil er niet in bij Hayley.

Het einde verklappen van een dergelijke film is niet leuk en zal ik nalaten. Wat ik wel kan vertellen is dat Hard Candy mij enorm heeft verbaasd. Regisseur David Slade (voorheen vooral videoclip) heeft een prachtig stukje film afgeleverd. Het kleine budget (maar vijf acteurs!) is niet aan de stijl te zien. De cinematografie is schitterend en het spel van de acteurs is verbluffend. Je weet na verloop van tijd niet welke kant je moet kiezen. De zielige pedofiel Jeff of het goed gestoorde meisje Hayley. Het slot is een mooi gevonden einde zoals we de laatste jaren wel meer zien, maar toch verrassend.

Harm’s cijfer: ********** 10 / 10

Written by Harm
Tags: | |

2 comments »

Comment #1

Hmm ben wel benieuwd ineens.. In wat voor genre valt de film? Thriller? Horror?

Comment door: Rob
Monday February 5, 2007 11:18

Comment #2

Noem het maar een thriller. Werkt toe naar een behoorlijke climax :).

Comment door: Harm
Monday February 5, 2007 13:00

Plaats een comment