19
Jan
2011
15

19 januari 2011, Quito, Pichincha, Ecuador

Het begint voortaan een standaard ritueel te worden. Of dat goed is durf ik niet te zeggen, maar ook ik heb voortaan m’n oordoppen in als ik de bus in stap, m’n tas voor me om te voorkomen dat m’n tas niet leeggeroofd of kapotgeprikt wordt… Als ik ‘s ochtends de krant probeer te lezen, lees ik dat er iedere dag ongeveer tien gestolen laptops, camera’s of mobiele telefoons in Quito worden aangegeven. Veelal gestolen in ‘el bus’…

Anyways, de les begint gewoon weer met het voorlezen van al m’n gemaakte notities. Dat zijn er inmiddels nogal wat. Ik heb ongeveer 16 A4-tjes vol gekregen, nice! Na de les — die naar mijn gevoel nog steeds moeizaam verloopt: het is zovéél allemaal — Facebook weer open gegooid. Werkelijk waar heel hardop gelachen om Ricky Gervais die de Golden Globes opnieuw mocht presenteren. Thanks voor de tip Mark G ;).

Rond een uur of 15u richting huis gegaan om daar wat verder te studeren. Het eten bij Mirella en Cesár afgezegd omdat we inderdaad een date hadden met de andere gringo’s. M’n mooiste kleertjes aangetrokken, haartjes in de plooi, luchtje erbij, alles om maar bij Jayne af te steken — wat niet heel moeilijk is gezien haar situatie ;).

Om 19u stipt stonden we bij de Maxiplaza, een énorme supermarkt (een andere dan die van zondag) en het verzamelpunt van de vijf gringo’s, want ook hun zitten in verschillende host families of in een hostel. ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, de geestelijk leider van Polly Sint Tunnis zou trots zijn als hij het prachtige bonte gezelschap zag: een Duitse piloot, twee Finse dames, een Deense dame, twee heren uit Zwitserland, een Amerikaan, een Britse en één of andere Hollander. Nadat de nodige ‘booze’ gehaald was werd het tijd om richting ‘el Mariscal’ te gaan, in de volksmond ook wel bekend als ‘Gringolandia’. Inderdaad, ‘land van de expats’ ;).

De bus was nog voller dan ik ‘s ochtends gewend was. Ideaal hoor, ik ken de meesten inmiddels ook behoorlijk van hun fysieke kant. Nadat iedereen uitgestapt en weer afgekoeld was, was het tijd om richting de Chinees te gaan. Een ‘restaurante’ waar ze vaker kwamen. Bleek ook wel toen we binnenkwamen. De tafels werden direct aan elkaar geschoven, de zoute popcorn(?) en witte thee klaargezet. Heerlijk gegeten en gedronken voor een vermakelijke $4.

Op naar de toko waar het vanavond ladies night was. We waren als eerste binnen, wat inhield dat de Zwitser en de Amerikaan even los konden gaan met wat paaldansen zonder dat andere bezoekers in hun broek konden pissen van het lachen… Werkelijk waar een geweldige avond beleefd!

De hele avond gedanst, en ja Mark P, ook hier werkt de door jouw tot ‘Harm-shuffle’ gedoopte shuffle voor geen pepernoot. Jullie weten, ik heb het ritme van een tractorband. Wat helemaal niet erg is, er moet namelijk gewoon ge’bailar’t worden, no matter what. Je wordt door de lokale ‘chicas’ (ofwel ‘Quiteños’) gewoon de dansvloer mee op gesleept: hell yeah! Overigens niet voordat iedere gringoeaanse jongen bij binnenkomst van de dames welkom wordt geheten met een subtiel kusje. Dus inderdaad Niels, boeken dat ticket! (Joske doet het overigens ook hier op het midden van de evenaar prima hoor, don’t worry.)

U leest het mensen, het vergaat mij — naast het lastige Spaans — helemaal prima. Ik heb een naar voorgevoel dat de woensdagavonden voortaan ingevuld staan. Hasta mañanas!

Written by Harm

15 comments »

Comment #1

moet het toch even vragen…. wie is “joske”? en, wil ik dat eigenlijk wel weten???” 😉

Comment door: Asha
Friday January 21, 2011 17:53

Comment #2

Dat kunnen wat locals in Tunnis je vast uitleggen ;)!

Comment door: Harm
Friday January 21, 2011 19:32

Comment #3

Hoi Harm,
Leuk om je verhalen te lezen. Succes met je spaans. Geniet van je reis!

Comment door: tante Janny
Friday January 21, 2011 21:14

Comment #4

He Harm,

Zo te lezen vergaat het je erg goed daar. Vergeet niet dat élke latina (behalve een onbekende latina op leeftijd) een kus op de wang van je verwacht ter kennismaking of telkens weer ter begroeting. Ze zal zeker ontstemd zijn als je die kus niet geeft. Zeker als blonde gringo met lichte ogen. 🙂
Succes dit weekend met het beklimmen van de Pichincha vulkaan. Vergeet je camera niet.
Ik ben benieuwd naar je foto’s!

Veel plezier en geluk,

Bart

Comment door: Bart
Saturday January 22, 2011 12:19

Comment #5

Hallo Harm
Heerlijk om je verhalen te lezen.
Hard werken en genieten, geweldig.
We blijven je volgen
Geniet er van
Liefs Fam. Jansen

Comment door: Hannie Jansen
Saturday January 22, 2011 12:30

Comment #6

Haha, helder Bart, thanks!

Comment door: Harm
Saturday January 22, 2011 16:27

Comment #7

Hee Herm,

Tof om te horen dat je het goed naar je zin hebt daar !!.
Leuk om iedere keer die verslagen te lezen, wordt er gewoon jaloers op haha…Maar verschil moet er wezen.

Joske is btw de “Big Brother” van Sjoske. Mooi dat dat op de evenaar goed werkt….je weet maar nooit.

keep us informed !! en suc6 daarro.

Gr Mark

Comment door: Mark P
Saturday January 22, 2011 21:01

Comment #8

Ha die Harm
Geweldig om te lezen (via FB) dat je actief bent van van alles en nog wat in je vrije weekend. Vriend van mijn mijn nichtje heeft 2 jaar geleden daar ook rond gereisd en hij is toen ook een poosje in Quito geweest. Was leuk om met hem te praten over de plek waar jij nu bent. Gauw weer hier een verslag alsjeblieft!!!! Groetekus uit Sint Tunnis.

Comment door: Heleen
Sunday January 23, 2011 13:01

Comment #9

Hoi Harm.
wat fijn om te horen dat het goed met je gaat.
het is leuk om je verslagen te lezen.
groeten van ons allemaal uit een regenachtig wilbertoord

Comment door: Fam van Summeren
Sunday January 23, 2011 15:28

Comment #10

Hey Harm!

Volgens mij kom je niet over een aantal weken huilend thuis, maar kom je de eerst komen de jaren niet meer in Tunnis. Jij bent daar de ‘Blonde Honing’ of niet?! Haha! Wordt je ook nagefloten door Ecuadoriaanse vrouwelijke bouwvaksters?! Fijn ook dat je veel besproken vriend ‘Sjoske’ het ook naar zijn zin heeft. Stuur anders een keer wat foto’s door van je Sjoske! Ik ben wel benieuwd hoe die eruit ziet…

Groeten uit Tunnis!

Comment door: Polly LA
Sunday January 23, 2011 16:44

Comment #11

Ha Harm,

Klinkt goed jongen! Geniet ervan en ik blijf je volgen.

Groeten,

Peter

Comment door: Peter Arts
Monday January 24, 2011 11:53

Comment #12

Hoi Harm, Hier een berichtje uit Zeeland. Heb net je pa gesproken en hebben het uiteraard over jou gehad,vandaar dit bezoeje op de site.
Zo te lezen heb je het erg naar de zin.Geniet ervan en op tijd dos servessa”s

Comment door: jose van lith
Monday January 24, 2011 12:00

Comment #13

Heeeeeey harm!!! leef je nog???? lees al zo lang niks nieuws meer van je…. begin me echt zorgen te maken!!! Of je ligt ergens in een goot of je bent ons (nu al??!!) straal vergeten… (dan hoop ik toch voor jou op die goot, whahahaha 😉 )
O, ja ben er nu ook van overtuigd dat ik niets hoef te weten van joske en/of sjoske :p
Gaarne een teken van leven (van harm dus niet (S)joske.
greetz

Comment door: Asha
Monday January 24, 2011 13:02

Comment #14

Ha Harm,
dat klinkt allemaal goed zeg! Zo te horen vermaak je je prima.
Misschien naast de Spaanse lessen nog een spoedcursus dansen om de dames daar versteld te laten staan ;)?
Veel plezier! Groetjes uit Nijmegen.

Comment door: Linda
Monday January 24, 2011 17:40

Comment #15

Bedankt voor alle berichten mensen, leuk om te horen!

Niels: nee, geen vrouwelijke bouwvaksters hebben me tot dusver nog bejegend… En over die foto’s, Nielsch toch. Je kent ‘m al langer dan vandaag ;)?
Asha: ja, ik leef nog. Drie nieuwe blogs op een dag, dus ;). In het weekend is het lastig internetten, maar we’re back :D.
Linda: dat zou een schande zijn voor degene die mij moet gaan leren dansen ;).

Comment door: Harm
Monday January 24, 2011 21:01

Plaats een comment