27
Jan
2011
5

27 januari 2011, Quito, Pichincha, Ecuador

En net zoals de vorige donderdag heb ik op deze dag ook niet heel veel te vertellen. Slechts drie uur slaap doen een mens nooit goed, dus ook mij niet. Zeven uur stipt ging de wekker, snelle douche om te proberen m’n walletjes te verbergen — weinig kans dat dat lukt natuurlijk.

Gelukkig kan ik inmiddels in het Spaans aangeven dat ik een ‘chuchaqui seco’ (een droge kater, in Ecuadoriaans Spaan :)), dus is Rosario — m’n lerares Spaans — zo sympathiek om de koffie al om 9u aan te slingeren in plaats van 11u. En jullie weten, koffie helpt altijd. Het werd een ‘tranquilo’ les, met veel conversatie in plaats van droge theorie en veel herhalen. Net zoals het een ‘tranquilo’ dag werd.

Bij thuiskomst wat koffie gezet een eitje gebakken en wat gestudeerd en een serieuze ‘siesta’ gehouden. Wat me al een beetje fitter maakte. Na het avondeten nog even wat plannen voor het weekend gemaakt met Jayne en July en toen toch heel burgelijk maar op tijd naar bed gegaan.

Geeft me hier wat meer papier om Quito wat meer in detail te beschrijven. In de hoofdstad van Ecuador wonen zo’n 1,7 miljoen mensen en het ligt — zoals ik al eens aangaf — tussen drie vulkanen in, waarvan er eentje nog actief is: Pichincha. (Die willen we overigens proberen te bewandelen aanstaande zondag, als het weer eens meezit.) Het is dan ook een heel langgerekte stad, van noord naar zuid — zoals je ook op het Google maps kaartje kunt zien. De stad zelf ligt al op een hoogte van 2.850m, en dat voel je. Sommige mensen krijgen na aankomst hoofdpijn of worden snel duizelig. Ik merk het als ik met twee enorme flessen (8 liter) naar huis sjouw vanuit één van de shopping malls: je komt over je adem thuis aan — een grap over m’n conditie is overbodig :D. Het water is overigens nodig omdat drinken uit de kraan voor Gringo’s niet wordt aangeraden.

De stad is ingedeeld in vier voornamelijk gedeelten: het vliegveld gedeelte, gelegen in het noorden van de stad rondom — ja, echt waar — het vliegveld. Dan heb je iets zuidelijker New Town, waar ik woon, alle ambassades te vinden zijn en waar ook enorme shopping malls (drie op loopafstand van ons appartement) te vinden zijn. Je snapt dat hier vooral de boven modaal verdienende Ecuadorianen wonen. Old Town is het historieke centrum, in het zuiden van de stad. Hier vind je alle kathedralen, pleinen en bezienswaardigheden die voornamelijk door Spaanse conquistadors gebouwd zijn. Zal proberen na het weekend wat foto’s te posten. Tussen New en Old Town vind je het ‘la Mariscal’ gedeelte, in de volksmond ook wel Gringolandia. Dit is het gebied waar m’n stapavonturen zich afspelen. Hier vind je dus vele bars, discotheken, restaurants, (Amerikaanse) fast food ketens, en hostels. Ook m’n Spaanse school ligt hier.

Alles wordt verbonden door grote straten en een prima openbaar vervoer stelsel. (Leuk overigens, de meeste straten zijn vernoemd naar internationale steden of landen, da’s toch leuker dan alle straten in een buurt naar vogels noemen, niet?) Je kunt voor $0.25 van noord naar zuid — en vice-versa — reizen per bus. Heb hieromtrent nog een leuk iets in gedachten, meer hierover na het weekend ;). Zo, jullie dagelijkse portie culturele informatie ook weer gehad. Een prettig weekend allemaal!

Written by Harm

5 comments »

Comment #1

Hej Herm,

Ik lees dat je de basisbegrippen al aardig onder de knie hebt ;P

Mooie verhalend blog, bij een graadje of min 2 hier geeft het de mensch iets om te begeren.

Een paar plaatjes zou het helemaal af maken 🙂

/subscribe

Comment door: Hein
Friday January 28, 2011 23:27

Comment #2

Waar blijven die verhalen over moie vrouwen en oplaoien? Zijn er potentiele kandidaten?
Hoop dat je t dAar goed hebt.
Gr wouter

Comment door: wouter
Sunday January 30, 2011 18:48

Comment #3

Hai harmpie!

Heerlijk cultureel spotje! Zo te lezen goed naar je zin en ook nog eens leerzaam.
Blijf schrijven dan blijf ik je volgen! (Giel wil nu weleens de foto’s van je huisgenotes zien)
Have fun!

Liefs,

Roeleke A.K.A. Troeleke

Comment door: Roeleke
Monday January 31, 2011 15:20

Comment #4

ik wil ook pictures van die dames zien, of is er een bepaalde reden dat je die nog niet geplaatst hebt?? 😉

Comment door: Asha
Monday January 31, 2011 16:57

Comment #5

Tja, de eerlijkheid gebied te zeggen dat ik er nog niet helemaal uit ben hoe ik m’n foto’s + video’s ga opslaan… Want ik wil ze zowel op Facebook alswel ergens anders kwijt. We gaan het zien ;)!

Voor Giel, Wouter en Asha: ik heb inmiddels weer nieuwe (Aziatisch) Amerikaanse roomies. Maar ik heb voor de zondag nog een geweldig filmpje. Stay tuned!

Comment door: Harm
Monday January 31, 2011 20:26

Plaats een comment