02
Feb
2011
3

2 februari 2011, Quito, Pichincha, Ecuador

Spierpijn in de ochtend, onderaan m’n schenen. Een mooie fysieke samenvatting van Pichincha en het partijtje voetbal van gisteravond. De les van vandaag aangegrepen om m’n politiaans-Spaans maar eens op te gaan krikken. Juist, ik moet nog aangifte doen van de diefstal. Dus ik ga samen met m’n lerares Rosario richting het toeristen politie bureau, niet ver van mijn school. Toeristen politie bureau houdt in dat je niet hoeft te wachten en je soms geluk hebt dat ze Engels spreken. Dat deed mijn agent gelukkig niet, dus kon ik in het Spaans m’n verhaal doen. Niets opmerkelijks, meneer agent heeft gewoon op papier gezet wat er gebeurde, wanneer en waar. Krabbel eronder en weer weg. Maar niet voordat ik door meneer agent samen met mijn aangifte een enorme berg folders over Ecuador meekrijg. Er moet inderdaad wel wat aan klantenbinding gedaan worden, hilarisch!

Na de les m’n portie internet genomen, wat gelukkig weer kan in m’n nieuwe school. Daarna de stad in gegaan om te kijken of er überhaupt ergens een mooie Canon IXUS 130 te vinden is, niet dus. Enkel grote Canons, of kleine Sony, Lumix, Samsung of Kodak camera’s. Dat gaat nog lastig worden, apparaatje was namelijk ideaal… Op de weg terug nog wat geluncht en het politie rapport in laten scannen, eenmaal thuis nog wat gestudeerd.

Na het avondeten nog lang blijven hangen om met Ashley, Jenny en de familie de dag door te nemen en — uiteraard — het voetbal van de avond ervoor. En uiteraard zijn er de nodige grappen gemaakt over die gringo die z’n camera liet jatten. Vond het wel fijn om te zien dat ik in het Spaans daarop wel het nodige terug kon zeggen ;). Daarna snel omgekleed, want jawel, het is weer ladies night. De nieuwe roomies gingen ook mee en omdat ons huis zo dicht bij hun school lag werden we meteen een meeting point voor de mensen in het noorden van de stad: op richting Mariscal.

Daar aangekomen weer een enorme berg bekenden, ditmaal zelfs met zes Dutchies. Wouter (mijn collega student), een jongen uit Leiden, de twee dames uit Etten-Leur en nog een Nederlands meisje die ik niet gesproken heb. Met de hele groep — bestaande uit een man een 20 — koers gezet richting één van de bekende barretjes om voor de dames hun gratis eerste drankje te scoren. Weer erg veel gedanst, gedronken en gefeest. Enkel dit keer iets minder laat gemaakt — ja mensen, ik leer soms weleens iets hier 😉 — en de taxi terug gedeeld met een Deense omdat m’n roomies inmiddels al thuis waren.

Written by Harm
Tags: |

3 comments »

Comment #1

Harm, Harm, wat geniet jij een lekker leven nu. Heerlijk! Vergeet er niet van te genieten.

Comment door: Peter
Friday February 4, 2011 20:33

Comment #2

jij weet wel met wie je een taxi moet delen 😀

Comment door: roellleke
Saturday February 5, 2011 10:45

Comment #3

Peter: doe ik zeker, iedere dag ;)! Maar je hebt gelijk, soms een dagje wat rustiger aandoen om het allemaal op je in te laten werken is zeker niet weg.

Roel: uiteraard, uiteraard. Voorzichtig aan daar in Noorwegen hè. Volgens mij weten ze daar ook wel van wanten!

Comment door: Harm
Monday February 7, 2011 21:40

Plaats een comment