12
Feb
2011
0

12 februari 2011, Baños de Agua Santa, Tungurahua, Ecuador

Wakker worden, douchen en spullen pakken, ik moet namelijk het hotel uit maar kan gelukkig m’n backpack achter de receptie tijdelijk neerleggen. Na het ontbijt pak ik m’n dagrugzak en ga op pad. Ik moet mezelf namelijk zien te vermaken totdat de Quiteños op bezoek komen, wat rond de middag zal zijn. Aangezien Fabian — de Zwitserse jongen — al eens in Baños geweest was en toen een jeeprit gedaan had, dacht ik mooi iets soortgelijks te gaan doen, doen we dit weekend in ieder geval geen dubbele dingen. Dus langs de tientallen aanbieders op om te kijken naar een buggyrit!

Goed om te vergelijken, prijzen lopen uiteen van $8 per uur tot aan $15 per uur. Ik besluit Nederlander te zijn en ga voor de goedkoopste aanbieder en boek een rit voor drie uur — wat me nog een korting geeft, ik hoef maar $20 te betalen. Die drie uur zouden genoeg moeten zijn om langs de vele watervallen buiten het stadje op te gaan. Maar zoals altijd blijkt goedkoop duurkoop, de achteruit werkt niet, de knipperlichten werken niet en last but not least ik moet de buggy starten door met een muntje contact te leggen tussen twee accupunten, hilarisch :D!

De rit zelf was erg mooi en leidt langs bergpasjes, tunnels en uiteraard de watervallen. Wel weer opmerkelijk, ik parkeer m’n buggy na een brug om een foto te schieten, komen er drie dames aangefietst op een mountainbike: de dames uit Etten-Leur. Die kwamen we vorige week in Mindo dus ook al tegen, leuk! Op de route ligt ook een brug waarvanaf je kunt bungyjumpen, dus uiteraard eventjes afgekeken. Ben niet heel bang voor hoogtes, maar om met je toetert vooruit te springen… Nee. Na ongeveer drie uur lever ik de buggy in en ga ik terug naar m’n oude hotel om m’n mail te checken, daarin moet namelijk komen te staan in welk hotel we gaan verblijven. Dat duurt even en geeft me tijd om PSV even te volgen, jaja, een echte Teletekst supporter was ik, prima uitslag tegen AZ!

Rond 15u is het er mailtje en ik pak m’n spullen op naar het nieuwe hotel en zie daar Louise, Susanne, Kanerva en Fabian al staan. Snel m’n spullen opgeborgen en de plannen besproken. De dames willen een wat meer ‘tranquilo’ weekend en eigenlijk is dat zo erg nog niet. We besluiten richting een spa te gaan waar de dames een massage pakken en Fabian en ik besluiten het bij een sauna en yacuzzi te houden, òk môi!

Eenmaal terug in het hostel maken we ons klaar voor de nacht en sleur ik het gezelschap opnieuw richting de Argentijn van gisteravond. Ook hun genieten van het eten en ik word hartelijk bedankt voor de tip :), op richting de uitgaansstraat. Daar pakken we weer de nodige happy hours mee en dansen onszelf de nacht door, heel cool. Fabian — een erg goede 80s danser 🙂 — heeft midden in de discotheek een dans battle met een local, hilaaaaarisch. De hele club kroont hem uiteindelijk tot winnaar, wat ons een fles drank oplevert en een boel mooie gesprekken. Geweldig! Eenmaal terug in het hostel besluiten we de avond op het dakterras met een relaxt uitzicht en de zojuist gewonnen fles drank, jippie!

Written by Harm
Tags:

Geen comments »

Plaats een comment