13
Feb
2011
0

13 februari 2011, Baños de Agua Santa, Tungurahua, Ecuador

We worden allemaal wakker met een goede ‘chuchaqui’ en besluiten in stilte dat het vandaag opnieuw een ‘tranquilo’ dag wordt. Ontbijt op hetzelfde dakterras smaakt goed. Fabian zegt graag een motor te willen huren en omdat ik gisteren dezelfde route heb gereden besluit ik niet mee achterop te gaan en me bij de dames aan te sluiten. Die inderdaad heel erg tranquilo wat door het stadje willen kijken. Ik moet namelijk ook nog dingen inslaan, verloopstekkers om precies te zijn ;).

De nodige kraampjes, winkels, internet cafés, ijsjes, koffie en parken later is Fabian terug van z’n motor cruise en gaan we richting een erg druk lunch café. We bestellen een ‘almuerzo’ (lunch) en krijgen een enorm bord met rijst, frietjes, gebakken eitjes, een stukje vlees, bonen en salade. Juist, dat houd je wel op de been voor de komende uren. Na de lunch op pad naar hetgeen wat Baños zo beroemd maakt: de thermaal baden.

Het is werkelijk spitsuur, maar omdat we gisteren ook al langs geweest zijn en het toen te druk vonden was er voor vandaag eigenlijk geen weg terug: omkleden dus. Er zijn drie verschillende baden, van niet verwarmd — een graad of 15 — tot verwarmd — graad of 35 — tot heul heet, 60 graden. De kleur van de laatste twee baden is niet echt om over naar huis te schrijven, het ziet er geel en troebelig uit. Tel daar de geur van het water bij op, precies, je zou denken dat de vele kindertjes in het bad goed hun best hebben gedaan de hoeveelheid overtollig vocht in het water te dumpen.

Ik probeer iedereen gerust te stellen en te zeggen dat de zuurgraad (zwavel) van het vulkanisch water waarschijnlijk de veroorzaker van de geur en kleur is, heel veel baat heeft het niet. Plus ik moet ze gelijk geven, het stinkt werkelijk vreselijk en zo nu en dan moet je weer wat haar uit het water vissen. Misschien hadden we wat vroeger moeten gaan, iedere nacht wordt het namelijk opnieuw gevuld :). Naast de geur en kleur doet Fabian nog een andere observatie. Hij geeft aan dat de honden in Europa beter zwemmen dan de gemiddelde Ecuadoriaan en daar heeft hij helemaal gelijk in ;). We komen overigens de Brabantse dames ook daar weer tegen, ze zijn ook overal ter wereld…

Eenmaal omgekleed pakken we onze spullen en gaan richting het busstation voor de rit terug naar Quito. Inderdaad, weer naar Quito. Waarom? Ik heb daar eigenlijk nog niet de tijd gehad om alles te zien en bekijken. Plus ik ben op zoek naar een goede deal om de Galapagos eilanden te bezoeken en de meeste bureaus zitten in Quito. Hoe lang ik er ga blijven weet ik nog niet dat is afhankelijk van diezelfde Galapagos en hoeveel schik ik er weer ga hebben ;). In Baños ‘s ochtends een hostel geboekt waar ik na aankomst in Quito incheck en direct het bed in duik.

Written by Harm
Tags: |

Geen comments »

Plaats een comment