03
Mar
2011
0

3 maart 2011, Cuenca, Azuay, Ecuador

Het duikavontuur in Puerto Lopéz op. En daarmee ook het hele avontuur aan de Ecuadoriaanse kust. Het zal even wennen worden. Ik heb een goed mooi bruin kleurtje opgedaan en een temperatuur van boven de 25 graden iedere dag is toch wel erg lekker stiekem. Maar, we kunnen hier niet altijd blijven hangen. Vandaag wordt er daarom koers gezet richting Cuenca. Eén van Ecuadors grotere steden richting het zuiden van het land, op een mooie 2,600m hoogte. Plus ongeveer hetzelfde klimaat in Quito, een stuk kouder dus. Ik heb besloten Guayaquil links te laten liggen. Weinig goede verhalen over gehoord en meer verkeerde, in de zin van criminaliteit.

‘s Ochtends ons laatste ontbijt gehad bij de verschikkelijk sympathieke hotel eigenaresse Clarise. Gitte nog snel gegevens uitgewisseld, die is namelijk zo gelukkig om hier rond eind augustus terug te keren om de walvissen te gaan bekijken. De zoon van Clarise, Galo, doet namelijk tours naar Isla de la Plata en in het seizoen ook walvis tours. Hij heeft ook de Ecuadoriaanse president Rafael Correa rondgeleid afgelopen juli. Mooi om te zien dat Clarise trots die foto’s laat zien.

Nadat ons heel erg hartelijk goededag is gezegd op richting het centrum (één blok verderop :)) en de bus in. Ik nog vragen of hij Sur gaat, richting Guayaquil, si si. Terwijl we het dorp uitrijden, in noordelijke richting, even snel navragen hoe of wat. Blijkt dat hij toch noord gaat, maar dat dat goed voor ons uitkomt. Maar vertrouwen op onze Latijnse amigo’s. We komen na anderhalf uur aan in het plaatsje ?Jipajapa?. Daar stappen we over op de bus naar Guayaquil, die ons in een mooie tweeënhalf uur daarheen brengt. In de enorme busterminal, waar we snel een lunch pakken, boeken we een busticket naar Cuenca. Het duurt ongeveer 5 uur en de rit is werkelijk prachtig. We gaan namelijk vanuit de ‘costa’ weer de ‘sierra’ in, de Andes in dus. Fantastisch om bergen weer op te rijden en door de wolken heen te rijden.

Als we in Cuenca zijn een snelle taxi richting het hostel wat Jayne al voor ons gereserveerd heeft. We checken in en even later komt Jayne terug in het hostel. Leuk om haar naar een dikke drie weken weer te zien. Snel bijgepraat en uiteraard aan Gitte voorgesteld. Jayne heeft het helemaal uitgefigured en we gaan snel richting hostel La Cegale, waar we nog een happy hour proberen mee te pakken. Dat lukt en voor mij gaan er twee Cuba libre naar binnen, terwijl de dames aan de (smerige) mojito gaan :). We blijven daar ook hangen voor het diner, lekker eten.

Op weg terug naar het hostel doen we nog een drankje bij een chocolade bar. Alles wat er geschonken wordt bevat chocolade. En jawel, gelukkige ik, er bestaat ook een drank inclusief mijn geliefde whiskey. Dus een whiskey met chocolade melk. Ik moet zeggen: goed te doen! Tijd om echt het hostel op te zoeken. We komen langs het grote plein van Cuenca en zien daar vuurwerk en enorm veel mensen: het carnaval wordt geopend. Als we dichterbij komen worden we al snel ondergespoten met een scheerschuim-achtige substantie, die soms ruikt naar mint of limoen. Vooral de dames zijn nogal eens de sjaak. En als ze dan zelf een bus met foam kopen is de beer los. M’n Facebook profile picture komt van dat moment. Jammer dat ik me de volgende ochtend pas wilde scheren ;).

Dit blijkt dus carnaval in Ecuador te zijn: water en foam. Dat belooft wat de komende dagen…

Written by Harm
Tags:

Geen comments »

Plaats een comment