04
Mar
2011
0

4 maart 2011, Cuenca, Azuay, Ecuador

We zijn inmiddels in Cuenca belandt. Een stad in het zuiden van Ecuador en (net als Quito) gelegen in de Andes op een hoogte van 2,600m. Misschien tijd om dat Belgische meisje wat steeds vaker genoemd wordt, Gitte genaamd, iets beter te introduceren. Leren kennen in Puerto Lopéz dus — tijdens het eerste bezoek — en toentertijd reizende met een andere Belgische. Elkaar gevonden via een reisforum en besloten samen de reis door Zuid Amerika aan te gaan, voor 7 maanden maar liefst! Of de vonk echt is overgeslagen gaat de komende tijd ons leren, maar we vinden elkaar wel erg leuk. En ze vond het niet erg om tijdelijk even een ander pad dan haar reismaatje te kiezen, dus heeft ze besloten terug naar Puerto Lopéz met me te gaan om daarna Cuenca aan te doen.

Ook leuk om te melden dat dit haar derde keer in Ecuador is, en ze dus al het nodige gezien heeft en een goed woordje Spaans spreekt, naast Vlaams — tsja, je kan het geen Nederlands noemen — Engels en uiteraard wat Frans, of all languages… Ze heeft dus veel steden en plaatsen al gezien, ook Cuenca. Als we in de morgen wakker worden is het tijd om te ontbijten. Jayne — reizend op een kleiner budget — heeft yoghurt, fruit en muesli ingeslagen en wij gaan de stad in om wat te eten. We komen bij een tentje uit (Bananabar, helaas mensen, iets anders dan wat je in dat gebied met rode lichten in Amsterdam hebt) waar ze twee jaar terug ook gegeten heeft: leuk en erg goed eten — hashbrowns, eitje, bacon en een worstje, hell yeah!

Bij terugkomst maken we ons klaar voor de city tour, die we gedeeltelijk van Jayne gaan krijgen — die inmiddels specialist in Cuenca is, na er al drie dagen te zijn. Erg mooie stad met de nodige riviertjes (met heel helder water) erdoorheen. Plus een enorme hoeveelheid kerken. Van klein tot baseliek grootte. Al moet ik toegeven dat het een redelijk dood stadje overdag is, maar misschien dat dat met carnaval te maken heeft.

Over carnaval gesproken. De hele dag door met water(balonnen) bekogeld en het is toch wel ernstig als je steeds vaker met een schuin oog ieder balkon in de straat voor je inspecteert. Inclusief auto’s die je van voor, of van achteren benaderen, al kijkend of er een raam open is. Laten we zeggen dat het went :).

We lunchen bij een prachtig café gerund door een Australisch en Engels koppel en de soep van de dag is wortelsoep. Dat is weer eens wat anders. Lekker gegeten en ons verdiept in de Britse en Amerikaanse kranten van vandaag. De lunch daarna afgesloten met een lekker ijsje. In de middag onze tocht door de stad verder vervolgd en bij een tour agency een tour voor morgen geboekt. Daarover, uiteraard, morgen meer :).

‘s Avonds eten we bij de Colombiaan. Alsof het nooit anders is: opnieuw prima gegeten. We sluiten de avond af in een sport café, met een NBA wedstrijd op. Happy hour drankje erbij en maar discussieren wat nou precies de regels zijn van deze populaire Amerikaanse sport. Altijd leuk met drie Europeanen. Terug in het hostel kijken Gitte en ik ‘I Robot’, één van haar favorieten, tsja ;)… En na een aflevering van House is het toch echt tijd om richting bed te gaan…

Written by Harm
Tags:

Geen comments »

Plaats een comment