17
Jul
2007
0

Veel tijd en toch weinig om te loggen, heel raar ;). Twee weken geleden m’n ingenieurs diploma opgehaald. Dus voortaan dien ik graag aangesproken te worden met ing. :D. Tijdens de afstudeerpresentatie werd ons gewezen op het feit dat we mee konden dingen om de scriptieprijs. De prijs voor het beste afstudeerverslag. Daar kon ieder verslag aan mee doen wat een 8,5 of hoger scoorde. Enkele mailtjes later daar ook een exemplaar voor ingeleverd. Er stond immers een prijs van €1500,- op. Niet mis!

In de blauwe zaal in het auditorium van de TU/e werden alle afgestudeerden informatica (75 vrouw en man sterk) welkom geheten door de directie. Samen met een ander duo en twee andere afstudeerders waren we genomineerd voor de scriptieprijs. En waarempel… Peter en ik wonnen hem nog ook… Echter, geen €1500,- maar allebei een prachtig ingelijst certificaat en allebei honderdvijfentwintig euro aan Iris-cheques. Ook niet verkeerd ;).

Heb vorige week woensdag mijn inschrijving aan de TU/e voltooid. Nu moet ik alleen nog de financiële kant voldoen :). Op 13 augustus begint de introweek en ik moet zeggen dat ik zin heb in volgend jaar!

Ook over mijn knie een relatief goed bericht. Een dikke twee weken terug is er een MRI scan uitgevoerd op de zwak begaafde linkerknie van me. Gisteren ontving ik van de chirurg de uitslag. Die bevestigde de aanwezige vermoedens: een gescheurde kruisband. Hiermee kan dus definitief worden geconcludeerd dat ik een jaar revalidatiewerk heb weggegooid :(. Maar goed, niet getreurd. Het goede nieuws dan: een revisie (ja, eng woord…) operatie kan in één keer. De kanalen die aanwezig zijn zijn smal genoeg en zitten volgens de chirurg goed. Wat een zege.

Klein nadeel daarin is dat ik deze zomer niet meer geopereerd kan worden… wachttijden. Nu moet ik kijken wanneer het praktisch allemaal uit gaan komen, met het oog op mijn universitaire jaar. Ik hoop dat ik met kerst drie weken ‘niets’ heb. Zodat ik dan plat kan liggen. En ja, ene (malloot) van een Cruijff zei ooit ‘ieder nadeel heeft z’n voordeel’: het komende halfjaar ga ik in ieder geval weer aan de slag als KNVB-scheidsrechter.

In de vakantie die ik nu heb – nou ja ik werk maan- en dinsdags – heb ik ook weer wat meer tijd wat aan de fysiek te doen. Hardlopen deed ik al, fitnessen ook, maar sinds kort is daar ook mountainbiken bijgekomen. Samen met wat vrienden de bossen in om eens even goed stoom af te blazen. MTBRoutes.nl is daar een goede bron voor. De routes in Nijmegen, Gemert en Drunen al gehad. Daar zal deze zomer het een en ander wel bijkomen. Want ik heb er meteen een tweedehandse mountainbike voor gekocht ;).

Op het werk zijn we bezig met de nodige projecten die op de plank lagen. Het fixen van een fatsoenlijke webmail. Dat zal waarschijnlijk RoundCube gaan worden. Op Ajax gebaseerd en afhankelijk van IMAP. Wat we hebben geïmplementeerd via Bincimap op onze qmail servers. Na wat bug fixes en hacks moet die binnenkort gebruiksklaar zijn :).

En in de vakantie heb ik ook weer wat meer tijd om de film collectie te bekijken of aan te vullen. Ook dat is gebeurd met twee nieuwe series waar ik waarschijnlijk weer verslaafd aan ga raken: The West Wing en Nip/Tuck. Ik ben benieuwd…

Tot logs in ieder geval, en een goede vakantie :D.

Geen comments »

Plaats een comment