10
Dec
2007
0

Wauw! Wat was me dat het concertje afgelopen donderdag 6 december. Rond een uurtje of kwart voor vijf thuis aangegaan, om de auto te parkeren op het P+R terrein in Nijmegen. De geplande treinrit gemist, dus een half uurtje gewacht op de volgende mogelijkheid om richting Utrecht te reizen. Al met al kwamen we rond 19.30u aan op Amsterdam Bijlmer ArenA. Prachtig station overigens…

Aangezien een vriend niet mee kon, hadden we nog een kaartje over, dat al snel werd opgekocht door een handelaar. Misschien wat langer moeten wachten om nog wat emissie te kunnen maken ;). Maar goed, we – Maarten, Mark en ik – konden zelf in ieder geval naar binnen. Prima dus.

Na de jas opgehangen te hebben was het tijd naar de zaal te vertrekken. Was zelf namelijk wel benieuwd naar het voorprogramma: Reverend and The Makers. Niet voor niets gebleken, ik kende enkel Heavyweight Champion Of The World, maar wat een leuk geluid zeg. Wat aanraders, naast de hiervoor genoemde single natuurlijk:

 • Reverend and The Makers – He Said He Loved Me
  Meegezongen door de interessante toetsenist, althans zo leek van afstand ;).
 • Reverend and The Makers – The Machine
  Misschien wel de meest electronica plaat van het album, maar wel leuk!

Maar eigenlijk is het hele album ‘The State Of Things’ prima! Nu nog een aantal man zo gek vinden mee te gaan naar het concert in Paradiso, eind februari volgend jaar. Kosten 16 euro.

Leuk en aardig allemaal, maar we kwamen natuurlijk voor Alex en z’n mannen. Zo’n half uur moeten wachten tot het zaallicht weer uit ging. Na een heerlijke jaren ’50 intro, speelde de Monkeys – het voor mij onbekende – Sandbox. Om daarna over te lopen in ‘This House Is A Circus’. Iets wat ook gebeurde met de Heineken Music Hall ;).

Het was gewoon een topavondje, daar kan ik veel woorden aan besteden, maar een setlist (met dank aan Last.fm) en wat YouTube filmpjes moeten je wel een impressie geven :D. Echter, zonder even het minpuntje aan te geven: geen Mardy Bum en A Certain Romance, maar goed, dat was dan echt het énige minpunt.

 • Setlist Arctic Monkeys @ HMH, 6 december 2007
  01. Sandtrap
  02. This House Is A Circus
  03. Teddy Picker
  04. I Bet You Look Good On The Dancefloor
  05. Dancing Shoes
  06. From The Ritz To The Rubble
  07. Fake Tales of San Francisco
  08. Balaclava
  09. Old Yellow Bricks
  10. Put Me In A Terror Pocket (nieuw)
  11. When The Sun Goes Down
  12. D Is For Dangerous
  13. Flourescent Adolesecent
  14. Da Frame 2R (nieuw)
  15. Still Take You Home
  16. Do Me A Favour
  17. Brianstorm
  — ENCORE —
  18. The Nettles (nieuw)
  19. The View From The Afternoon
  20. If You Were There, Beware

Sandtrap / This House Is A Circus (opening)

From The Ritz To The Rubble

Old Yellow Bricks

Put Me In A Terror Pocket

Flourescent Adolescent

Da Frame 2R

The View From The Afternoon

Geen comments »

Plaats een comment