12
Sep
2011
0

Maandag 12 september 2011 — Austin, Texas, Verenigde Staten

Na alweer een zwaar nachtje met de nodige alcoholische versnaperingen werden we weer allemaal netjes wakker in het Red Roof Inn Motel, waar we de nacht ervoor naar het schijnt ook hebben overnacht. Over de nachtelijke uurtjes is al reeds eerder het een en ander verteld. Klein detail hierbij is wel dat er twee voetbalshirts verdwenen waren. Lastig hierbij is het achterhalen van de eigenaars. Het was namelijk een Feyenoord en een Nederlands elftal shirt.

Het schijnt dat op eerdere foto’s de voetbalshirts gespot zijn van twee van de zes jongens. Vanuit San Antonio zou vandaag koers gezet worden richting Austin, Texas. Omstreeks 12u werd iedereen weer in de Yukon XL verwacht en konden we vertrekken. Natuurlijk moest er nog aan de inwendige mens worden gedacht en zou er vandaag een keer geen Subway aan te pas komen, maar zouden we naar een vestiging van Denny’s gaan. Feit was dat Denny er zelf helemaal niet aan het werk was.

We mochten zelf een tafel uitzoeken, dit werden er twee. Waarop mevrouw de waitress vroeg of we elkaar uberhaupt wel mochten. Teek, Niels en ikzelf aan de ene tafel. Je kunt wel raden wie de andere tafel bezetten. Gezellige taferelen gingen over en weer aan tafel. De ene nog flauwere grap over de andere heen. Hierbij wat voorbeelden: of ze behalve Denny’s koffie ook American koffie hebben… Of onze waiter Christian ook Christian is… ‘And we also want to give him a tip: HAAR AFKNIPPEN!’ en ga zo maar door.

Na onze buikjes weer gevuld te hebben, wat bij sommige door de nacht ervoor maar moeilijk verteerd kon worden, konden we de trip weer een vervolg geven. In de auto weer een lekker muziekje aan en gas erop!! Het was ongeveer twee uur rijden naar Austin toe, dus voor Amerika begrippen een stukje. Met behulp van de Lonely Planet van Harm hadden we een leuk motelletje gevonden genaamd Austin Motel — je moet er maar opkomen. We konden pas om 15u inchecken dus hadden we besloten om het centrum van Austin te gaan bezoeken.

Na een bezoek aan het erg mooie Capitol Building was het tijd geworden om maar weer eens wat te gaan drinken. Het was deze dag erg heet met temperaturen tot boven de 40 graden Celsius! Dus er werd maar weer eens rijkelijk uitgekeken naar zo’n koud drankje uit zo’n bruin flesje met rood etiket, oftewel een heerlijke Budweiser! Noot hierbij is dat er telkens gevraagd wordt of onze jongens een Bud Light willen. Wat erg raar is naar het zien van onze afgetrainde lichamen die gemiddeld drie keer in een Amerikaan passen. Dus hun de light en wij de regular.

Deze heerlijke verfrissende jongens werden trouwens in een bar gedronken waar de dames erg schaars gekleed zijn. Je begrijpt dan ook niet waarom die airco’s zo hard aanstaan. De naam van de op Teasers of Hooters lijkende zaak was dan ook de Bikinis. ‘Leuke zaak!’ zou een befaamde kroegbaas zeggen, waarbij verdere uitleg totaal overbodig lijkt.

Nadat we hier een aantal uurtjes vertoefd hadden zijn we op zoek gegaan naar een geschikt restaurant voor het avondmaal. Hier hebben we verrassender wijs ook gegeten en rustig aan gedaan. Terug bij het motel bleek dat onze Herm twee kamers geboekt had die wel erg goed bevallen zijn. Goede bedden, leuke airco en er zat ook een mooi zwembad bij, die niet in de kamer te vinden was maar gewoon buiten. Voor de verkoeling zijn we ‘s avonds nog in dit heerlijke zwembad baantjes gaan trekken. Hier heeft Niels R. zijn eerste training gehad door maar liefst 20 baantjes op en neer te zwemmen. (Hulde voor deze jongen ja.)

Na deze geweldige ervaring zijn we allen in bed beland. Voor de helft betekende dit het einde van de dag. Voor Niels, Niels en Mark niet, deze zijn nog naar een local bar gegaan. Hier hing een echte Amerikaanse sfeer, dit kwam mede door het bandje wat er aan het optreden was. We moesten even goed kijken maar de zanger was een Pim Arts look-a-like, de pianist was zuiver Maarten Donlaw (weinig outlaw dus), de gitarist had veel weg van Niels Raaijmakers zijn collega: Tim Peters en de drummer had veel weg van Ramon Brandts. Hier hebben we dan ook met volle overtuiging van genoten.

Echter waren we nogal laat aanwezig waardoor het feestje zo een keer afgelopen was. Op de lange weg back to the hotel (overkant van de straat), struikelden we over een stel zwervers. Deze waren tot onze grote verbazing op straat aan het genieten van hun home theater system met Dolby Surround. Op deze magnifieke set werd door bovengenoemde mannen uiteraard een documentaire over prostitutie gevolgd.

Morgen meer spannende gebeurtenissen van verslaggever Deejay!

Door: Maarten

Written by Harm
Tags: |

Geen comments »

Plaats een comment