18
Jan
2011
4

18 januari 2011, Quito, Pichincha, Ecuador

Ik lig een beetje achter, eens kijken of ik dat dit weekend een goed kan maken. Startend met het beschrijven van m’n eerste dinsdag in Zuid Amerika.

De wakker gaat hier ook gewoon om 6:45u. Juist mensen, hier wordt ook gewoon hard gewerkt. Een snelle douche om daarna richting de ontbijttafel in het ‘gewone’ huis, van Cesár en Mirella te gaan. Iedere dag word ik mooi in de watten gelegd. Zo staat er een heerlijk stuk (exotisch) fruit op het menu. Van ananas, aardbeien en papaya, tot aan banaan, mango en appels. Een lekker stuk brood of croissant wordt belegd met ananas-, aardbei- of bessenjam. Waarna er een lekker eitje bijkomt. Jawel, een goede bodem om mijn zware dag te starten.

Daarna op richting de bus, waar je een beetje moet hopen dat je jezelf ertussen kunt proppen. De bussen zitten soms namelijk zo vol dat instappen eigenlijk geen optie is. Heeft wel iets hoor, een ecologisch verantwoorde sociale verwarming in de bus. Gelukkig ben ik een redelijk kopje groter hier, zodat anderen last hebben van een ander persoon zijn okselhoogte ;). Na een klein kwartier ben ik bij de busstop dicht bij m’n Spaanse school. Vaak check ik dan snel even m’n e-mail om daarna vier uur lang vol te vlammen.

Op de school zijn er maar twee personen die 1-op-1 les hebben. Dat zijn Greg (een relaxte aardrijkskunde leraar uit de UK) en ik. De rest heeft klassikale les. Naast een klein praatje in de pauze heb ik met de deelnemers daarvan nog niet veel gesproken. Dat zal nog wel gebeuren in de sociale dingen die de school organiseert.

M’n lerares Rosario weet van aanpakken en de vier uur worden flink gevuld. Veel uitspraak en herhalen. Wel frustrerend dat ik nog niet het gevoel heb dat ik alles gemakkelijk oppak. Reminds me of… alle niet-Nederlandse talen op de middelbare school ;).

Na m’n lessen maak ik — als inmiddels part-time nerd zijnde — graag gebruik van de WiFi die behoorlijk rap schijnt te zijn, voor Ecuadoriaanse begrippen. E-mail, Facebook, Skype en MSN staan dan open. Dus wil je deze expat live zien, ik ben meestal rond uurtje of 19u Nederlandse tijd wel online :).

Omdat bellen en sms-en redelijk prijzig is, Facebooken Jayne en ik meestal om afspraken te maken voor de middag. En dus via Facebook afgesproken om met de klasgenoot — een Oostenrijkse — van Jayne richting Old Town te gaan. Ik zal proberen Quito wat beter te beschrijven in een volgende post… Old Town is werkelijk prachtig, veel oude (Spaanse) architectuur. Helaas geen camera meegenomen, maar hier ga ik vast en zeker nog terugkomen, geen paniek ;).

Wel grappig, doel was natuurlijk wat andere mensen te ontmoeten, iets wat niet echt lukte. Er liepen maar weinig ‘gringo’s’ rond in Old Town. Totdat, ineens uit het niets er vijf gringo’s een kerk uitgelopen komen. Snel erop af gestapt en een babbel gemaakt plus met hun verder gelopen. In het verhaal morgen hier wat meer over, er is namelijk een afspraak gemaakt om woensdagavond te gaan stappen in New Town. Leuk! Omdat het eten om 19u geserveerd wordt ben ik samen met de dame uit Oostenrijk terug gegaan richting huis. ‘s Avonds na het eten nog wat gestudeerd om op tijd richting bed te gaan.

Owja, mocht je het nog niet gemerkt hebben: Jayne heeft nog steeds m’n sokken aan :(…

Written by Harm

4 comments »

Comment #1

Hey Harm,

Prachtige verhalen om te lezen! Zo te zien heb je het goed naar de zin. Wat is je indruk van Quito en Ecuador? Erg arm? Slecht onderhouden wegen?

Waarom lees ik nergens iets over de schoonheid van de dames die je ontmoet. Lijkt me een belangrijk gegeven!

Heb je trouwens nog geen ruzie gehad?

Met veel belangstelling volg ik je verrichtingen in Sudamérica!

Succes & geniet ervan

Comment door: Pascal
Friday January 21, 2011 14:37

Comment #2

Hey PSV maat!

Quito is echt een veelzijdige stad, oud & nieuw door elkaar. Prachtig gelegen tussen een vulkaan en een berg. In de stad zelf merk ik weinig van de armoede, okay, je hebt indígenas die allerlei rommel verkopen, maar voor de rest is het een redelijk rijke stad — althans, New Town. Old Town is erg mooi, maar daar woont de ‘arbeidersklasse’. Ben daar nog te weinig geweest om iets zinnigs over te kunnen zeggen.

Over de dames hier, er zitten zeker mooie exemplaartjes tussen ;), haha. Maar als ik de Quiteños mag geloven dan moet je daarvoor toch echt in Colombia zijn.

En je kent me: ik maak nooit ruzie, behalve met Ajacieden, haha ;). Klaar voor de 2e seizoenshelft?

Comment door: Harm
Friday January 21, 2011 19:27

Comment #3

Trouwens, waarom koop je niet een lokale sim-kaart?
Maar heb je niet het idee dat het allemaal erg veel anders is dan in Europa? Wat ik zo lees is Quito niet erg arm.
Mijn nieuwe buurman is Colombiaan en die zegt dat Colombia helemaal niet onveilig is. De mooiste vrouwen komen uit Colombia!
Weinig vertrouwen in de tweede seizoenshelft. Ik heb ze zien voetballen tegen Cartagena en Telstar. Na die wedstrijden bevond ik me spontaan in een zware depressie. Morgen oet tegen VVV. Benieuwd of je er iets van kunt zien.
Waar ga je hiernaa heen?

Comment door: Pascal
Saturday January 22, 2011 11:01

Comment #4

Dat ga ik doen zodra mijn NL abonnement is afgelopen, dat is begin Februari.

Uiteraard is het allemaal veel anders hier, en zijn de wegen niet best, gaat alles op z’n elf-en-dertigste. Maar hey, dat is natuurlijk één van de redenen dat ik hier ben :).

Ik heb nog twee weken Spaans, daarna blijf ik denk nog een halve week hier in Quito. Het hangt er een beetje vanaf wat ik de komende twee weken nog ga doen in de buurt van Quito… Anders wordt het Lutacenga (in de buurt van vulkaan Cotopaxi), of richting de kust.

Comment door: Harm
Saturday January 22, 2011 16:29

Plaats een comment