07
Aug
2007
2

Weer eens een update…

Na ongeveer zeven weken achter elkaar op de maan- en dinsdagen gewerkt te hebben, zitten de grootste persoonlijke project bij Tiscom Hosting er weer op:

 • Webmail 3.0 is online gegaan na een refactor van RoundCube.
 • De MySQL backup procedure is zodanig aangepast dat dit nu per database gebeurd. En dan per dag, per week en per maand. ‘Vroeger’ gebeurde dat per server. Wat meer flexibiliteit dus :).
 • Ja, het gaat dan eindelijk (een keer) gebeuren ;). We gaan van BIND naar djbdns’ tinydns.
 • En nadat de heren van vpopmail een patch hebben voor dit probleem dan moeten onze MX hosts weer wat meer blocken :).
 • Daarnaast ben ik ook met vpopmaild bezig geweest. Wat functionaliteit toegevoegd (het tellen van disk usage per domein of per user). Deze daemon moet het mogelijk gaan maken om vanuit onze backoffice – en later ook vanuit de frontoffice – wijzigingen op de POP servers door te brengen. Die patch heb ik uiteraard gedeeld.


Dat was het werk. Dan naar school: volgende week (13 augustus) is de intro voor de TU/e. Dat zal weer een weekje alcohol weigeren worden. We zien wel wat er van komt. Nog niet echt heel veel zin in om eerlijk te zijn :).

Op naar sport. Vorige week maandag begonnen aan de trainingen bij de plaatselijke FC :). Begonnen? Ja, echt. Maar niet als voetballer. Nog steeds wachtend op een operatie voor mijn geweldige linkerknie heb ik besloten het eerste half jaar als KNVB-scheidsrechter te beginnen. De conditie begint goed op peil te komen. De knie reageert nog wel flink, met wat vochtproductie. Maar daar bijten we doorheen ;). Aanstaande zaterdag mag ik meteen flink aan de bak: JVC Cuijk A1 – Union Malden A1. JVC uit de tweede divisie, Malden uit de derde divisie. En als kers op de taart mag ik zondag aantreden voor Menos 1 – VCO 1. Prachtig!

Dan uiteraard nog wat muzikale tips (met dank aan Rob :)):

 • Saybia – Angel
  Deense band met als frontman een freak met een dijk van een stem 🙂
 • Fiction Plane – Two Sisters
  ‘Zoon van’ Gordon Sumner. Al zal Sting je meer zeggen :). Dat is trouwens goed te horen ook. Heerlijke pop/rock plaat. Dikke vette aanrader.

Nogmaals thanks Rob :D.

2 comments »

Comment #1

Hehe geen dank ;). Ben best tevreden met nieuwe Webmail, gebruik hem nu constant. Lekker snel, al was die vorige dat ook wel.

Succes met je intro als ik je niet meer zie dit weekend!

Comment door: Rob
Wednesday August 8, 2007 11:12

Comment #2

Trouwens, fluiten ging wel goed niet?
Zeikerige mensen, maar die hou je toch :D.

En je bent spam-free? 😛

Comment door: Rob
Saturday August 11, 2007 19:24

Plaats een comment