13
Mar
2007
0

Gisteren mocht ik weer op audiëntie bij de orthopeed in Kliniek Klein Rosendael te Velp. Nu ben ik – zoals velen wellicht wel weten – begin augustus geopereerd aan mijn knie. Begin juni vorig jaar heb ik m’n kruisband en meniscus gescheurd. Twee maanden later lag ik onder het mes in Velp. Daar is toen een nieuwe kruisband erin gezet, gemaakt van een hamstringpees uit het zelfde been. Het hele ‘revalidatie’ proces kost je zo’n zes tot negen maanden. Dat is inderdaad nu zo’n beetje.

Het feit wilde echter dat het allemaal niet zo gladjes verliep. Na een inspanning zat er een behoorlijke hoeveelheid vocht in de knie. Vanaf januari was dat echter niet alleen na een inspanning. Ook een gewoon dagje kantoorzitten was voldoende om de knie dikker te krijgen. Dus na wat aandringen bij de fysiotherapeut een afspraak gemaakt bij de orthopeed.

Die veronderstelde al snel dat de kruisband ‘te los’ zat. De kraken die mijn knie bij een strekking veroorzaken komen waarschijnlijk door littekenweefsel rond de kruisband. Dus stelde de dokter voor om opnieuw de knie open te halen voor een kijkoperatie. Hierbij krimpt de kruisband (met behulp van stroompjes als ik het goed begrepen heb) een millimeter of 4-6. Voldoende om de knie stabieler aan te laten voelen. Ook het schuiven van het bovenbeen op het onderbeen moet hiermee verminderen. Wat volgens de orthopeed de hoeveelheid vocht veroorzaakt. Naast deze ‘krimping’ wordt het gevormde littekenweefsel weggehaald en de knie schoongemaakt.

Volgens de dokter komt het allemaal goed en is de operatie daarom noodzakelijk. Ik had mezelf er al een klein beetje op ingesteld, dus het viel achteraf mee. Maar het blijft enorm balen om na zeven maanden hard werken, om je spierkracht plus coördinatie op orde te krijgen, het resultaat nog steeds niet zichtbaar is :(. Nou ja, morgenvroeg kan ik een afspraak maken.

De dokter gaf aan dat het niet zo heel druk was. Ik grapte dat het winterstop was en dat de sneeuw goed was, blijkbaar was dat serieus de reden dat het rustig was :D. Dus nu maar hopen dat dat binnen een week of twee tot drie kan. Opnieuw komt m’n stage weer in het gedrang. Maar de mensen bij Philips TASS zijn gelukkig heel meegaand hierin, top!

Update
Ik dus zoals gezegd woensdagmorgen een afspraak maken. Dus om 9:00u zat ik bij de telefoon. Even de gegevens doorgegeven waarna ik werd doorgestuurd richting de planning. De dame aan de lijn vroeg of ik een voorkeursdatum had, ik: ‘zo snel mogelijk alsjeblieft’. Komt ze aan met a.s. donderdag, of volgende week dinsdag. Ik: ‘even overleggen’. Met stage collega Peter afgesproken het gewoon te doen. Aan de telefoon: ‘maar mevrouw, dat is morgen, niet?’. Inderdaad, dat was donderdag middag…

Ik mag vanmiddag dus om 14:00u onder het mes, hopelijk de laatste keer!

Written by Harm

Geen comments »

Plaats een comment