16
Mar
2007
0

Daar zitten we dan weer :), met een laptopje op de bank. Gistermiddag dus geopereerd in kliniek Klein Rosendael. Na een hele ochtend nuchter (ja, dat ben ik altijd :), maar ook zonder eten en drinken ;)) te zijn geweest werd ik om 14:00u in de kliniek verwacht. Even omkleden en zo’n kek operatie jasje aangetrokken om rond 14:15u het infuus te krijgen. Een kwartiertje later lag ik alweer op de operatietafel alwaar ik de – opnieuw gevreesde – ruggenprik gekregen. En, zoals ik eigenlijk heel goed wist, deed dit totaal geen pijn.

De dokter ging direct de knie in de standaard kijk procedure te doorlopen: kraakbeen, in orde; buitenmeniscus, in orde; en ook de binnenmeniscus, in orde. Dan komt mijn gevreesde stuk aan de beurt: de kruisband.
De chirurg draait de camera de andere kant op. Wat we daar zien is een flinke bol die er wit/grijs uitziet. De orthopeed legt uit dat dit kraakbeenweefsel is en gaat via de andere arthroscopische buis het geheel met een krokodillenbek te lijf. De kruisband wordt langzaam maar zeker zichtbaar. Hij is helemaal wit en goed aangegroeid en gesterkt volgens de dokter. Wel zit de kruisband wat te los, maar daar is een oplossing voor.

Als de chirurg een klein metalen bolletje op de kruisband zet, zie je het weefsel krimpen. Mooi om te zien hoe de techniek ook hier nog steeds nieuwe bijdragen blijft leveren. Rond 15:00u werd ik alweer de operatiekamer uitgereden en werd ik binnengereden op de dagverzorging. Bij zeven andere (jonge) lotgenoten is het even bijpraten met de nodige humor. Bedenk even dat je pas naar huis mag als je geplast hebt. De rest kun je zelf wel invullen :D…

Zondagavond mag het drukverband eraf waarna ik rustig aan de normale bezigheden weer op mag pakken. Als ik wat beter ter been ben zal ik wat foto’s van de binnenzijde van de knie hier posten. Op naar PSV – Ajax zondag plus de lokale oefenwedstrijd én derby tegen Excellent :D.

Written by Harm

Geen comments »

Plaats een comment