28
Feb
2011
3

28 februari 2011, Montañita, Santa Elena, Ecuador

Je zult het bijna niet geloven, maar het avontuur in Montañita zit er bijna weer op. Het is tijd voor mij om weer terug te reizen richting Puerto Lopéz waar het volgende avontuur te wachten staat: m’n PADI Open Water Advanced halen. Om de één of andere reden heeft Gitte besloten haar reisbuddy tijdelijk gedag te zeggen en met me mee te reizen naar Puerto Lopéz :), dus gezellig met z’n tweeën.

Voordat we de bus pakken ontbijten we eerst nog met de hele mikmak, maar niet voordat ik nog snel even m’n was af geef bij de lokale wasserette. Na het ontbijt is het toch echt tijd om afscheid te nemen van Wouter, Theresa en Sarah. Ze gaan richting Guayaquil om daarna direct door te reizen richting Cuenca. Toch stiekem wel jammer, top tijd met hun allemaal gehad.

Daarna nog wat geshopt met Gitte, omdat mevrouw uiteraard is zoals iedere andere vrouw: ieder standje moet helemaal nagepluisd worden, achja. Op het strand nemen we even later afscheid van Fabian, Kanerva en Louise. Een echt afscheid met laatstgenoemde, omdat die haar wereldreis gaat starten volgende week — US, Nieuw Zeeland, Thailand en de Filipijnen. Gitte en ik daarna richting de wasserette, waar m’n was gewoon nog niet klaar was. Ecuadoriaanse tijd… Dus nog maar een lunch gepakt alwaar we surfgod Manuel nog tegenkwamen.

Als we nog een fruitdrankje in het cocktailstraatje willen doen, zien we de drie weer waarvan we een uurtje terug afscheid van hebben genomen. Dus met z’n allen richting de Hola Ola gegaan om opnieuw te lunchen — al hielden wij het bij een colatje. We nemen daarna alsnog afscheid, met een mooie foto bij een groot ‘I love Montañita’ spandoek. De busreis zelf is weer erg relaxed en een uurtje later worden we weer hartelijk welkom geheten door Clarise en nemen we intrek in onze kamer.

Na een snel bezoek aan de duikshop wacht er na ons een ander meisje totdat er iemand komt. Na een snelle chat wat ik kwam doen is er iemand en worden we geholpen. Als wij even later bij het tentje waar de jongen met het syndroom van Down werkt — helaas, hij is er vandaag niet — zien we haar naar buiten lopen en ze stelt zich voor, ze gaat namelijk samen met mij morgen haar Advanced doen, leuk, de Zwitserse Dorise. Na een strandwandeling is het tijd om het bed op te zoeken, morgen namelijk vroeg eruit om de eerste dag duiken aan te gaan vangen, spannend!

Written by Harm
Tags: |

3 comments »

Comment #1

Hey Harm,
die Gitte, daar gaan we nog meer over horen verwacht ik?!!?? 🙂
(Misschien zelfs zien? je hebt niet voor niets en nieuwe kiekjes maker… :D)

greetzzzzz

Comment door: Asha
Monday March 14, 2011 14:13

Comment #2

sombody in love? Leuk hier alles te kunnen lezen Herm,

helaas niet zo goed gegeaan in nijmegen met onze jongens, maar goed we zien het wel donderdag uit tegen Glasgow.

Have fun

Pozdrowenja i nazdrowy

Comment door: pjotr
Monday March 14, 2011 20:56

Comment #3

Asha: op Facebook zijn wel kiekjes te vinden ;).

Pjotr: tsja, dat is uiteindelijk gelukt. Benfica is wel een mooie tegenstander. Al wordt het er niet gemakkelijker op :).

Comment door: Harm
Friday March 18, 2011 23:38

Plaats een comment