09
Mar
2011
0

9 maart 2011, Quito, Pichincha, Ecuador

We zijn terug in de plaats waar het hele avontuur een kleine twee maanden geleden is begonnen: Quito. Ik ben hier terug omdat ik tijdens de laatste weken besloten heb met geld te gaan smijten en toch richting de Galápagos eilanden te gaan. Gitte is er omdat ze volgende week dinsdag voor drie weken naar Cuba vertrekt, inderdaad, vanuit Quito. Tijdens mijn laatste bezoek aan Quito al onderzoek gedaan naar de Galápagos mogelijkheden en per e-mail contact gehouden met m’n reis agency: CarpeDM. Die ik aangeraden had gekregen van verschillende mensen — op verschillende locaties.

Er gaat namelijk aanstaande zaterdag een 6-daagse (5 nachten) cruise over de zuidelijke Galápagos eilanden. Omdat ik ook graag m’n zojuist gehaalde Advanced duik bevret wil gaan gebruiken, wil ik graag twee dagen eerder gaan. Wat inhoudt dat ik morgen al zou vliegen. Dan moet er vandaag echter wel het een en ander geregeld worden. Druk dagje dus.

We verblijven in hetzelfde hostel als tijdens m’n vorige bezoek en starten de dag met het prima ontbijt. We relaxen wat en internetten wat om rond het middaguur richting Mariscal te gaan. Daar gaan we lunchen bij één van mijn favoriete tenten: de Indiër. Opnieuw lekker gegeten en we splitsen op. Gitte gaat wat rondkijken in Mariscal terwijl ik op ga naar Old Town om alles rond te krijgen bij CarpeDM. Daar aangekomen is het niet open, ik paniek een beetje. De reservering wordt namelijk vastgehouden tot 15u, maar gelukkig komen de dames na hun lunchpauze rond 14u aan.

Eenmaal binnen word ik snel geholpen en is alles geregeld. Ik vlieg morgenvroeg om 10:15u richting eiland Baltra van de Galápagos, ik stap zaterdag rond het middaguur op m’n boot de Floreana en volgende week donderdag vlieg ik terug richting Guayaquil. Om m’n reis naar Perú vanaf daar te vervolgen. Het enige wat nog moet gebeuren is betalen. De bootreis moet namelijk in cash betaald worden, een mooie $800. Gelukkig heb ik gisteren in Baños al het nodige binnengehaald. Ik stap met één van de Ecuadoriaanse dames de taxi in om m’n vliegreis per credit card te betalen, terwijl ik daarna kan pinnen. Dat gaat helaas niet, waarschijnlijk een te vroege opname. Gelukkig doet m’n credit card het wel en kan ik de hele reis betalen, yay!

Wel grappig overigens. Als ik aan het wachten ben bij CarpeDM, komen de twee dames die ik in Puerto Lopéz in de boot tegenkwam, opnieuw tegen. Snel bijgepraat en mooi om te horen dat hun op het punt staan richting Baños te vertrekken, dus snel nog van wat tips voorzien.

Terug in het hostel is Gitte daar ook, die heeft in de tussentijd lekker haar blog bij kunnen werken. Ik check snel m’n e-mail en vind daar een e-mailtje wat mijn reis een heel stukje aangenamer maakt. Over een kleine tijd hoor je daar vanzelf meer over. Kan er namelijk nog niet zoveel over zeggen :).

Omdat we in Quito zijn en het ook nog eens woensdag is, staat het programma uiteraard al vast: om half acht verzamelen op Plaza del Foch. Daar zien we Fabian en Kanerva. Plus de Belgische Nathalie — vriendin van Gitte — plus een nieuwe klasgenoot van Fabsie en Kansie. De Duitse Stephan. We eten bij de Magic Bean, beetje duur maar wel erg lekker. Grappig dat Stephan naast Duits ook behoorlijk Nederlands spreekt. Gitte, Nathalie en ik kunnen dus weer wat moerstaal praten.

Daarna richting onze favoriete cocktail tent, waar de nodige happy hours er weer vredig in gaan. Gelukkig is de plek waar de meeste ladies nights zich afspeelden, weer open. Als we binnen komen zien we dat Gudrun er ook is. Die ik ken vanuit Quito, we in Montañita ook zagen en nu dus weer. Erg grappig. Al helemaal als blijkt dat ze met Gitte hetzelfde vliegtuig richting Panama deelt — om daarna echter richting de VS te gaan. Er wordt weer veel gedanst en op het balkon waar op onze eerste ladies night dé foto van mijn eerste weken Quito is genomen wordt opnieuw gedaan. Met enkel Fabian, Kanerva en ondergetekende als dezelfde personen erop. De foto volgt op Facebook uiteraard ;). Snel naar het hostel om te slapen, morgen word ik namelijk om 8u opgepikt door Paul van CarpeDM.

Written by Harm
Tags:

Geen comments »

Plaats een comment