04
Jun
2008
3

Eindelijk weer eens wat te schrijven over mijn bezoek aan Pinkpop, afgelopen zaterdag. Rond een uur of 11 met 6 man vertrokken richting Landgraaf, over Duitsland. Om daarna ons autotje (nou ja, auto) te parkeren op een aflopend grasveld, als het maar niet gaat regenen :)…

Na een fikse wandeltocht – ja, we stonden geparkeerd bij camping C – eindelijk bij de hoofdingang aangekomen. Waar we na een minuut of tien wachten eenmaal het terrein op konden. Balen dat dat pas rond half twee was, waardoor ik mijn geliefde Air Traffic miste :(. En ik had misschien ook nog wel iets van Blood Red Shoes mee willen pakken. Helaas, hadden we maar eerder moeten gaan ;).Ach, inmiddels was Moke aan het spelen op de mainstage en nadat de nodige bonnen waren ingeslagen, hebben we dat van een afstandje eens even mooi bekeken. Leuke singles, aardige performance, maar niet echt iets waarvoor ik los een kaartje zou kopen…

Moke: 6.5

Daarna moest ik die andere Nederlandse trots van de dag maar eens gaan bekijken: Voicst. Een leuk vrolijk bandje waar ik twee singles van ken. Een geweldige set, Kypski van C-Mon & Kypski die bij de eerste plaat meedeed, en tijdens de kneiter ‘Everyday I Work On The Road’ werd na de zoveelste ‘toe-doe-roe-toe-toe’ opeens ingehouden, en stond de hele band stil. Echt stil. Waarna een rapper het podium opkwam en ik tegen m’n medeganger al vragend zei: ‘volgens mij is dat Pete Philly’. En toen ik daarnaast een bassist (met een cello) zag zitten, wist ik het zeker: Pete Philly & Perquisite waren er :D. Na een kleine song, waar Voicst nog steeds helemaal stil stond, gingen ze weer van het podium af, waar Voicst weer verder kon om hun knaller af te maken. Tof! Net zoals de vele strandballen, opblaashaaien en -orka’s die samen met zanger Tjeerd in een boot het publiek over gingen. Top ;).

Voicst: 8.0

Buiten de tent hebben we – opnieuw vanaf de zijkant – maar eens KT Tunstall bekeken. Leuke singles, leuke dame, leuk optreden. De meeste meezingers kwamen voorbij, waar ook ik zachtjes mijn stemgeluid heb gebruikt. Nooit te hard, want op de één of andere manier ben ik daarvoor gewoon niet in de wieg gelegd :). Je moet bij mevrouw Tunstall niet veel spektakel verwachten, maar gewoon een degelijke set en een prachtstem. Combineer dat samen en je krijgt…

KT Tunstall: 6.5

Jeuj, Amy Macdonald was de volgende poppy-artiest die op ons lijstje stond. De weg richting de tent begon aardig druk te worden, gezien het feit dat er al kleine druppeltjes vocht naar beneden kwamen. Een plek in de tent was ook niet meer te bemachtigen. Als dan ook nog blijkt dat mevrouw Macdonald er nog niet is, is het in de regen staan niet echt een pretje te noemen. Na een dikke twintig minuten nog steeds geen Amy, argh, dit lijkt op een andere Amy van vorig jaar… Om de volgende headliner niet te missen en daar nog een redelijk goed plaatsje te hebben maar richting mainstage gegaan. Jammer, heel jammer, geen Amy voor ons, wel, toen de Editors inmiddels al bezig waren een klein stukje ‘This Is The Life’ gehoord. Helaas Amy, geen notering voor jouw. Wel een punt voor iedere tien minuten wachten. Ow wacht, dat is niet handig ;)…

Amy Macdonald: 2.0

‘Ieder nadeel heeft zijn voordeel’, we hadden in ieder geval wel een goed plekje voor mijn persoonlijke toppers: de heren van Editors. Al eens live gezien in 013 en sindsdien alleen maar meer fan geworden. Wat een twee geweldige albums. Ook deze gig weer mooi alles mee staan blèren: prachtig. Smith was weer op dreef en misschien dat bassist Leetch nog iets heeft opgestoken van m’n vorige blog, hij stond zowaar mee te springen :). Misschien heeft m’n log toch nog nut ;).

Editors: 8.5

Terwijl een maat van me, groot Stereophonics fan, al tijdens de Editors zich een weg richting het 3FM podium maakte, deed ik dat na de Editors. Ook de Phonics had ik afgelopen jaar al eens gezien, in Tivoli om precies te zijn. En sindsdien ook steeds meer hiervan gaan luisteren. Jones en zijn mannen stonden er weer puik bij. Leren jackie, zonnebril op, en rocken maar. Wat zeker gebeurde. Jammer alleen dat ik de eerste vier songs gemist heb, omdat de Editors laten begonnen. Enfin, de gebruikelijke platen (Maybe Tomorrow, Mr. Writer, Superman) kwamen voorbij. Jammer alleen dat ‘Pass The Buck’ van het nieuwe album niet langs kwam, een klein minpuntje.

Stereophonics: 8.2

Jammer dat Justice samen met de Phonics speelde, volgens 3voor12 was dat samen met Voicst het beste optreden van de dag. Maar ja, je kunt helaas niet… Op naar mijn volgende stop, de Kaiser Chiefs. Ook reeds bekend na een bezoek vorig jaar. En als je een feestje wilt, dan krijg je die bij de heren uit Leeds. Lekker meezingen en -springen. Ook mijn favorietje van het laatste album, ‘Angry Mob’ kwam voorbij. Met dat heerlijke gitaarloopje. Kortom: een gaaf optreden.

Kaiser Chiefs: 7.5

Toen was er een lastige keuze, ofwel Groove Armade, ofwel The Verve. Van beide ken ik enkel één single. En uiteindelijk moet ik mijn zwakte bekennen. Ik heb geen van beide gezien :(. Er moest gegeten worden en een plek worden gezocht voor de Foo Fighters, dus ik heb enkel wat buiten de tent van Groove Armada meegekregen. Jammer, want toen ik dat de dag erna op Nederland 3 voorbij zag komen, had ik zoiets: ‘dat had ik eigenlijk wel willen zien’. Jammer Harm, te laat… Kortom, op naar de Foo Fighters :).

Niet echt mijn ding, de muziek van Dave Grohl en z’n mannen. Maar de Foo Fighters hebben mij wel verrast. Wat een energiek, wat een ontladingen, wat een gespring :D, wat weer niet goed is voor m’n knie, maar daar gaan we niet op in ;). Oftewel, een puike afsluiter voor mijn eerste Pinkpop.

Foo Fighters: 7.8

Al met al een enerverend dagje, met veel bands, veel drank (7-up, Spa blauw of cola, je weet toch :D), veel eten en veel plezier. Minputje blijft toch de toiletten, wat een drama… Maar dat heeft de pret tijdens dit dagje niet mogen bederven. Evenals de regen, dat kwartiertje waar ik het over had is ook dat kwartiertje gebleven. Een godswonder, want in Sint Tunnis had het blijkbaar van 16u tot 23u geonweerd en gedaan. Top dus :D.

Dus:

  1. Editors, 8.5
  2. Stereophonics, 8.2
  3. Voicst, 8.0
  4. Foo Fighters, 7.8
  5. Kaiser Chiefs, 7.5
  6. KT Tunstall, 6.5
  7. Moke, 6.5
  8. Amy Macdonald, 2.0

En nog een gaaf bericht, ik heb kaarten voor Coldplay die Keulen aandoen in september dit jaar. JEUJ! Net zoals het feit dat ik nog vijf kaarten heb liggen voor Radiohead dit jaar in de Westergasfabriek. Jammer alleen dat niemand met me mee wil :(. Ik twijfel nog of ik alleen ga, of dat ik ze alle vijf verpats…

Op school gaan we op naar drie weken tentamens :). Thuis op weg naar het 25-jarig huwelijk van pap & mam, en mijn knie gaat onderweg naar zijn derde operatie in twee jaar. Jaja, het leven staat nooit stil ;).

3 comments »

Comment #1

Running to stand stil.. Om maar even op de laatste zin in te gaan.

Leuke nummers, maar wat scoort Amy slecht 😛 jammer, had een hoog punt verwacht als je d’r wel gezien had 😉

Comment door: Rob
Wednesday June 18, 2008 16:05

Comment #2

Net een comment geplaatst, staat ie er niet?! 🙁

Comment door: Rob
Wednesday June 18, 2008 16:07

Comment #3

Volgens mij wel hoor :]?

Tsja Amy, ze bleek die dag ook niet echt op stem te zijn, dus heel veel heb ik niet gemist :D. Maar optredens van singer-songwriters zijn gewoon ‘lastig’ op festivals. Want je kunt weinig spectaculairs doen, wat een band bijvoorbeeld wel kan.

Comment door: Harm
Wednesday June 18, 2008 18:17

Plaats een comment