24
Dec
2010
0

Daar zitten we weer. Kerstavond, mams richting de kerk, broer en pap op de bank om te kijken hoeveel centen Giel, Gerard en Coen bij elkaar gesprokkeld hebben… Voor mij is dit de laatste drie jaar dé dag om terug te blikken op het afgelopen jaar. En ja, ook dit jaar valt er weer genoeg te vertellen in de verschillende categoriën die ik de jaren bedacht heb. Een hele lap tekst, die misschien voor jullie op plekken minder interessant is, maar stiekem wel voor mij. Ik vind het steeds leuker de vorige verhalen terug te lezen. Anyways, laten we maar snel beginnen ;).

School
Naar alle waarschijnlijkheid de laatste keer dat we deze categorie in het jaaroverzicht zien. Want na één schakeljaar en twee jaar met m’n master bezig te zijn geweest, ben ik eind juli van dit jaar afgestudeerd en mag ik mezelf officieel ingenieur ofwel Master of Science noemen. Maar voordat ik daarop in ga, eerst nog even terug naar januari dit jaar. De tijd waarin ik de laatste tentamens van het halfjaar ervoor moest maken. Waar ik tevens de laatste tripjes richting Enschede en Nijmegen maakte — voor schoolzaken dan :).

Ik had aan het einde van het jaar al contact gehad met de mensen van ON2IT B.V., om te kijken of er een mogelijkheid bestond om mijn afstuderen gedeeltelijk bij hun, en met hun hulp, uit te voeren. Het project bestond in eerste instantie uit het analyseren van DNSCurve en het schrijven van een implementatie. Na wat gesprekken met mijn supervisor Benne de Weger van de TU/e zijn we uitgekomen op een combinatie van een security analyse van zowel DNSCurve alswel DNSSEC — de door de IETF ontwikkelde protocol suite die ons DNS verkeer in de toekomst moet beveiligen — en een praktische implementatie van DNSCurve en (performance) analyse hiervan.

Eén februari stipt begon mijn afstuderen. Ik heb gemiddeld twee dagen in de week bij ON2IT in Waardenburg gezeten, bijgestaan door mijn ‘graduation tutor’ Jeroen Scheerder. De rest van de week heb ik me thuis of op de TU bezig gehouden met dit erg interessante project. Na een half jaar zwoegen heb ik mijn master thesis, getiteld ‘Shaping DNS Security with Curves — A Comparative Security Analysis of DNSSEC and DNSCurve’ ingeleverd bij mijn eindexamen comité, bestaande uit Dimitri Jarnikov, Jeroen Scheerder, Boris Skoric en Benne de Weger. Negen augustus was echter dé grote dag: het presenteren en verdedigen van mijn scriptie. En jawel: 100% geslaagd. Met een 9 maar liefst, iets wat ik niet gedroomd had, helemaal te gek dus!

Knie
Ik sprak de hoop uit dat 2009 het laatste jaar was dat er iets negatiefs over mijn knie stond. Als Kerstavond nou een maandje of twee eerder was gevallen, dan had dat erin gezeten. Ik heb eigenlijk het hele jaar perfect uit de voeten gekund. Hardlopen, wielrennen, mountainbiken, fitnessen en ook fluiten voor de KNVB gingen helemaal prima. Echter, de laatste maanden is de klad er weer een beetje in gekomen. Toch weer last van m’n beide knieën, dus ik ben momenteel weer onder behandeling bij de lokale fysiotherapeut. Puur om de dagelijkse pijn er weer uit te halen met oefeningen gebaseerd op kracht en coördinatie in combinatie met taping. Laten we hopen dat…

Vakantie
Ja, dat is met ingang van dit jaar toch wel een aparte categorie geworden ;). Want ja mensen, ik heb het er goed van genomen in 2010. Als ik eens terugkijk in mijn agenda heb ik de nodige trips naar allerlei plekken in Europa gemaakt. Beginnend met een weekend naar Riga in het begin van maart. Daar had ik tijdens een weekend trip met de heren in november 2009 een heel leuk en lief meisje ontmoet. Om haar in maart weer te zien was erg leuk in hele andere (winterse) omstandigheden.

In april hebben we met de hele familie Van Tilborg — jaja, inclusief neven, nichten en inmiddels ook achterneefjes en -nichtjes — een weekend doorgebracht in Vijlen, Zuid-Limburg. Prachtig weer gehad en veel gedaan (goed gegeten, gemountainbiked, geskied en erg gezellige avonden gehad), zeker voor herhaling vatbaar!

De volgende trip was met drie vrienden enkele dagen Amsterdam. Van woensdag een dag voor Hemelvaart tot de vrijdag na Hemelvaart. Heel leuk om eens wat langer dan een dag in onze hoofdstad rond te hangen. Veel toeristische dingen bezocht en twee avonden goed gestapt. Ook dat smaakt nog steeds naar meer, dus wie weet ;). Ook het door Rob Janssen & mij in 2009 gestarte Polly MANNEN weekend heeft in 2010 zijn tweede jaargang gekregen, ditmaal door Jack en Roel georganiseerd. Bestemming ditmaal: Spa te vinden in de Belgische Ardennen. Helemaal anders dan het jaar ervoor (Dublin), maar erg actief bezig geweest: mountainbiken, speleologie, paintballen en uiteraard: stappen. Heel benieuwd wat David en Niels er in 2011 van gaan bakken!

We zitten inmiddels weer in begin augustus. Waar ik inderdaad op maandag 9 augustus mijn verdediging gaf, gingen we een dag later onze roadtrip door Oost Europa beginnen, met een 9 in de pocket was dat erg lekker op vakantie gaan! We hebben in dertien dagen tijd zes verschillende steden aangedaan: Praag, Krakau (Auschwitz), Boedapest, Siofok, Bratislava en uiteindelijk Munchen.

Wat een geweldige ervaring was dat zeg. Het schema was eigenlijk constant hetzelfde: ‘s middags in een nieuwe stad aankomen, spullen in het hostel droppen, uit eten, tot heel laat stappen, ‘s ochtends ontbijten, ‘s middags de stad verkennen, eten en opnieuw een avond uit en de volgende dag weer onze Transit in, op weg naar de volgende stad. Veel leuke mensen ontmoet, onvergetelijke dingen meegemaakt, helemaal top tijd gehad dus.

Eind september heb ik m’n PADI open water duikbrevet gehaald bij de man van mijn nichtje Ludo Juurlink. Na een lang weekend duiken op de Kempervennen in Valkenswaard kon ik m’n brevet in ontvangst nemen. Erg leuk om gedaan te hebben en wie weet wat de toekomst brengt! Aansluitend ben ik die week een midweekje terug geweest in Dublin met neefje Giel. Weer twee avonden heel leuk gestapt en daar heb ik ook mijn officiële whiskey tasting certificate gehaald, jawel mensen, die hangt hier inmiddels ook aan de muur ;).

En dan komen we bij het laatste weekendje weg uit: Londen. Daar ben ik begin december heen geweest samen met Mark en Joeri. We hebben het zelfs druk gehad in die dagen: West Ham United – Manchester City bezocht, de musical We Will Rock You gezien en — de eigenlijke reden voor de trip: — Frank Turner op zien treden in de O2 Academy. Al met al opnieuw een top weekend. En als ik me zo bedenk, dan zie ik wel in waarom ik in januari er voor wat langere tijd tussenuit wil…

Werk
Als je bent afgestudeerd, dan begint het echte leven volgens velen. Nou ben ik nog niet volledig naar een ‘echte’ baan gaan kijken. Omdat ik, zoals gezegd, plannen had om er tussenuit te knijpen heb ik de mensen van Tiscom maar een belletje gedaan, of ze toevallig nog iets hadden liggen waar ik mijn tanden voor een maandje of drie/vier in kon zetten. Ik had daar namelijk een maand voor mijn afstuderen al afscheid genomen. Gelukkig hadden ze iets liggen waardoor ik sinds begin oktober tot en met de dag voor mijn trip richting locatie X onder de pannen ben. En ik dus ook mooi wat geld bij elkaar heb kunnen sprokkelen.

Hopelijk is er half 2011 wat te zien van het werk wat ik in deze periode verricht heb. Het was in ieder geval een project waar ik met veel plezier aan gewerkt heb.

Muziek
Als ik m’n Last.fm event lijst bekijk, dan ben ik dit jaar bij meer concerten geweest dan in de afgelopen jaren. Goed gedaan jongen! Zoals ieder ander persoon en medium plaats ook ik ieder jaar drie ‘lijstjes’. Te weten: beste albums van 2010, beste singles van 2010 en de beste concerten die ik gezien heb in 2010. Het beste album heb je al in m’n vorige post kunnen lezen, dus daar volgt alleen een kleine samenvatting van:

 1. The National — High Violet
 2. Arcade Fire — The Suburbs
 3. I Am Kloot — Sky At Night
 4. Stornoway — Beachcomber’s Windowsill
 5. Midlake — The Courage Of Others
 6. Marina & The Diamonds — The Family Jewels
 7. Angus & Julia Stone — Down The Way
 8. We Have Band — WHB
 9. The Gaslight Anthem — American Slang
 10. Admiral Freebee — The Honey & The Knife

Voor de singles moet ik toch echt even Winamp in en kijken welke platen er in 2010 vijf sterren hebben verkregen. Al moet ik toegeven dat veel hippe zomer singles niet in m’n Winamp te vinden zijn, maar die zeker wel in de jaarlijkse top 15 horen te staan. Winamp geeft er in ieder geval 29 aan, ja mensen, begin er maar eens aan. Al met al, dit vond ik de 15 beste singles uit 2010:

 1. I Am Kloot — Proof
 2. Faithless — Sun To Me
 3. Arcade Fire — We Used To Wait
 4. Jonathan Jeremiah — Lost
 5. Stornoway — Boats And Trains
 6. Angus & Julia Stone — Yellow Brick Road
 7. Stromae — Alors On Danse
 8. Admiral Freebee — Blues From A Hypochondriac
 9. Midlake — In The Ground
 10. Graffiti6 — Stare Into The Sun
 11. Tame Impala — Expectation
 12. Fitz And The Tantrums — MoneyGrabber
 13. John Legend & The Roots — I Can’t Write Left Handed
 14. Duck Sauce — Barbra Streisand
 15. Marina & The Diamonds — Numb

Komen we bij de beste 10 concerten die ik in 2010 gezien heb met ditmaal een kleine toelichting (die moet nog volgen, het is inmiddels 22u en tijd om :

 1. Faithless, Ahoy Rotterdam, vrijdag 26 november
 2. The National, Paradiso Amsterdam, dinsdag 6 juli
 3. Frank Turner, O2 Academy Londen, zondag 12 december
 4. Kasabian, Paradiso Amsterdam, dinsdag 9 februari
 5. We Were Promised Jetpacks, Merleyn Nijmegen, woensdag 13 januari
 6. Angus & Julia Stone, Paradiso Amsterdam, woensdag 5 mei
 7. We Have Band, Merleyn Nijmegen, woensdag 10 november
 8. Midlake, Doornroosje Nijmegen, dinsdag 27 april
 9. Blaudzun, Doornroosje Nijmegen, donderdag 16 december
 10. Florence + The Machine, Paradiso Amsterdam, maandag 22 februari

Woordenwolk
Iets waar ik in 2007 direct al mee begonnen ben en de zinnen die het snelste mezelf terug laten kijken op dat jaar: de woordenwolk. Sommige dingen zullen misschien bekend voor de lezer voorkomen, voor anderen moet je óf me wat meer persoonlijk kennen, óf het is zo’n hersenspinsel dat ik zelf soms enkele jaren na moet denken waar het vandaag komt. Anyways:

9, Battlestar Galactica, Chinesischer, curve, djb, Ede, Fitzsimons, Infiniti, Karlovy Lázne, MSc, O2, PKP, Postfix, Rembrandt, Riga, Soho, Spa, The Walking Dead, Vijlen, Vlašská, Waardenburg, WHB

2011…
De toekomst blijft een mooi gegeven, sturen kun je hem, bepalen niet. Wat ik probeer te sturen is dat ik 15 januari m’n rugzak heb gepakt om volgens de planning vijf maanden in Latijns Amerika te bivakkeren. Ik heb het ticket dus binnen, ook ben ik de eerste drie weken van onderdak voorzien: ik verblijf bij een — voor mij op dit moment nog onbekende — Ecuadoriaanse familie om overdag Spaanse les te krijgen…

Dit verhaal wordt van de week nog wat uitgebreid, inclusief een toelichting van mijn concert top 10. Wordt vervolgd dus ;)…

Geen comments »

Plaats een comment