24
Dec
2007
0

Daar zit ik dan. Kerstavond 2007. Terwijl ons pap en mam richting de kerk zijn, en ik geen zin heb anderhalf uur te staan om überhaupt een plekje te hebben, en ik het sowieso hypocriet vind me enkel met kerst daar te laten zien, ben ik eens gaan zitten om eindelijk weer eens een blogje te schrijven. Waarover? Waarover niet. Bijna op het einde van het jaar, dat wil zeggen lijstjes en terugkijken. Maar tegelijkertijd ook weer vooruit.

Terugkijken aan de hand van mijn blogje, toch min of meer mijn dagboek met gebeurtenissen van het afgelopen jaar, en natuurlijk: herinneringen :)…

School en stage
Als ik terugkijk naar het begin van het jaar, dan waren dat vooral m’n laatste tentamens aan de Fontys. De laatste alvorens op afstudeerstage te gaan. En om de mogelijkheid tot Cum Laude afstuderen in ere te houden, daar goed voor m’n best gedaan. Met succes. En na al deze inspanning was het klaar voor het laatste truckje aan het HBO: afstuderen bij TASS.

Over m’n log staan de nodige verhalen vermeld over m’n stage toentertijd. Ik zou zeggen check even alle posts met een TASS tag :). Maar het allerbelangrijkste is dan toch wel het afstuderen half juni. Het harde zwoegen heeft ook zijn vruchten afgeworpen. Het verslag, de presentatie en de werkzaamheden werden alle drie met een 8,5 beoordeeld. Tel daarbij op de 8.7 voor het theoretische deel. Wat concludeerde in het ‘Cum Laude’ afstuderen, ja, ik ben er nog steeds trots op ;). En op het feit dat we ook nog de scriptieprijs wonnen en genomineerd werden voor de Fontys Technology award. Dat was overigens ook de enige log in de maand juni, toeval of niet ;).

Tijdens de vakantie was de inschrijving aan de TU/e inmiddels geregeld. Alwaar we de één-naar-laatste week van augustus aan mochten treden voor een introductie week. Een leuke week, met helaas niet zo heel veel schakelaars. Desalniettemin heb ik me prima vermaakt. Net zoals de eerste weken op de TU. Iets wat ik nog steeds doe.

Heb 14 december een gesprek met de coördinatoren gehad, en daar kwam een positief advies uit. Mooi om te horen, nu nog zorgen dat ik de komende tentamenweek (nou ja, weken, drie maar liefst!) goed doorsta. Is dat het geval, dan is er een goede kans dat ik het schakeljaar in één jaar haal. Dat zou echt te gek zijn.

Arsenal – PSV
In de tijd dat ik bij TASS begon liep het knie verhaal ook nog steeds (ja, dat is zelfs nú nog zo, straks meer daarover :(). Na de eerste operatie zat het gewoon nog niet lekker, dus opnieuw een operatie daarvoor gepland. Maar daarvoor eerst nog een prachtig retourtje Londen gepakt. En dan natuurlijk niet enkel Londen, na daar zat de Champions League wedstrijd Arsenal – PSV bij. Die gelukkig voor ons een schitterend einde had. PSV speelde gelijk met 1-1, door superverdediger Alex. Wat een prachtige twee dagen waren dat.

Wat misschien nog wel mooier was, was het einde van de competitie dit seizoen. Iets wat ik waarschijnlijk niet snel meer vergeet.

Muziek
In het begin van het jaar ben ik ook wat meer uit m’n schulp gekomen om concerten van favoriete bandjes te gaan bezoeken. De eerste grote daarvan was in april: Maxi Jazz en zijn matties gezamelijk Faithless genaamd. En dit jaar zouden er nog vele volgen… Na Faithless kwamen in chronologische volgorde: Red Hot Chili Peppers, Stereophonics, opnieuw Faithless, Editors, Kaiser Chiefs, en last, but not least: Arctic Monkeys. Man, man, man. Het was allemaal goed, het was allemaal prima. Maar zoals gezegd, bij het eind van het jaar horen lijstjes. Ook bij mijn log. Ik heb er twee gemaakt. Eentje met gig bezoeken:

 1. Faithless, 21-09-2007
  Wow, na het concert van maart hadden we nu eindelijk staanplaatsen. En daar hebben we ook meteen goed gebruik van gemaakt, wat een knalfeestje was dat.
 2. Arctic Monkeys, 06-12-2007
  Stiekem wel één van mijn favoriete bandjes geworden in 2007. Samen met Geven en Bos zijn we in de HMH helemaal uit ons plaatje gegaan. Wat een optreden. Check vooral de link in de muziek alinea even…
 3. Editors, 29-10-2007
  Ok, vooruit, samen met de Monkeys mijn band over 2007. Wat een geweldig concert in 013. Dit concert was de reden nog meer te gaan luisteren. Ja, An End Has A Start heeft ook in het volgende lijstje een notering :).
 4. Kaiser Chiefs, 14-11-2007
  Toegegeven, vooraf had ik hier helemaal niet zo geweldig veel zin in. Maar eenmaal in Amsterdam heb ik me echt prima vermaakt. De Chiefs weten inmiddels wel hoe ze een feestje bouwen.
 5. Stereophonics, 16-09-2007
  Ik moet de belofte die ik mezelf die avond maakte nog steeds nakomen: ‘meer van luisteren Harm’.

Dan de gigs die het niet haalden: de Peppers in het Goffertpark. Wat een drama, daar wil ik geen woorden aan besteden. En het eerste Faithless concert. Puur vanwege de zitplaatsen ;).

Naast de gigs uiteraard nog een album top-5. Die ik op het Polly forum al gegeven heb:

 1. Editors – An End Has A Start
  Voor mij gewoon de onbetwiste nummer één. Wat een verzameling grandioze platen. Donker, maar wel lich(g)t. Geweldig.
 2. Reverend and The Makers – The State Of Things
  Was klein beetje bekend na de single ‘Heavyweight Champion Of The World’. Maar nadat ze in het voorprogramma van de Monkeys stonden maar het album gehaald. Wat een geweldig debuut. Ik kijk nu al uit naar hun gig in februari waar ik kaarten voor heb…
 3. Arctic Monkeys – Favourite Worst Nightmare
  Helaas, na lang beraad overtuigt de tweede plaat van de Monkeys niet hun debuut ‘Whatever People Say I Am, It’s What I’m Not’.
 4. Radiohead – In Rainbows
  Grandioze ‘comeback’ (mag ik het zo noemen?). Beter te beluisteren dan ‘Kid A’, wel traag, maar met een aantal platen die bij mij niet uit kunnen… Erg benieuwd naar hun concert in juli volgend jaar!
 5. The Wombats – A Guide to Love, Loss and Desperation
  Leuke vlotte britpop. Verstand op nul en luisteren. Ik zal komend jaar wel goed los gaan op deze heren.

En zoals in het lijstje te vinden is, aankomend jaar staan er tot nu toe alweer drie gigs gepland: Reverend and The Makers in Paradiso, The Wombats in de Effenaar en Radiohead in de Westergasfabriek. Naar alle drie ben ik erg benieuwd!

En dan het overmijdelijke lijstje met daarin dé single van 2007. Ook deze is inmiddels op het Polly forum te vinden, maar ik heb er zelf geen gekozen, enkel een opsomming. It’s up to jullie ;).

– Kate Nash – Foundations
– Editors – Smokers Outside The Hospital Doors
– Arctic Monkeys – Brianstorm
– Niet echt 2007, maar toch: The Fray – How To Save A Life
– Mika – Grace Kelly
– Niet echt 2007: Five O’Clock Heroes – Time On My Hands
– Fiction Plane – Two Sisters
– Paolo Nutini – Jenny Don’t Be Hasty
– Manic Street Preachers – Your Love Alone Is Not Enough
– Saybia – Angel

Knie
Het blijft toch wel een terugkeren onderwerp… Ook dit jaar heeft het m’n log beheerst, en dat zal het volgend jaar ook doen. Afgelopen vrijdag een brief gekregen met de operatiedatum: 10 januari 2008. Heel leuk, heel aardig, maar de dag ervoor én de dag erna staat een tentamen gepland waaraan ik gewoon ga deelnemen. Toch wel erg triest, alles rond Kerst en Oud op Nieuw vrijgehouden daarvoor, en dan wordt er niets gepland, maar net in de tijd dat het gewoon níet uitkomt. Bedankt Sint Maartenskliniek!

Na de Kerst maar weer bellen en een tussenoplossing zoeken. Dat zal iets worden van derde week in januari, en dan de eerste week les van het nieuwe blok missen, waarna er een week Carnavalsvakantie is, misschien dat dat net lukt. We zien het wel… Al word ik er steeds moedelozer van… Maar aan de andere kant, als dat ik het enige ongezonde van 2007 is, klop ik nog een keer af!

Film
Dan zijn we eigenlijk bij de laatste paragraaf over 2007 aangekomen. Mijn andere grote hobby: de film. Hier helaas geen genummerd lijstje, ja sorry, ik kon echt niet kiezen. Maar gewoon een opsomming van titels die in 2007 in de bios te zien waren, of die op DVD uit zijn gekomen:

– Pan’s Labyrinth
– The Fountain
– The Departed
– The Bourne Ultimatum
– Kingdom
– American Gangster
– The Prestige
– The Illusionist

En, wat nog meer?
Wel leuk om hier wat steekwoorden neer te zetten die voor mij 2007 kenmerken, en die misschien niet voor iedereen duidelijk zijn :):

21, afstuderen, Arctic Monkeys, Arnhem, Canada, degradatie, DVD, Editors, Facebook, feest, film, fluiten, Fontys, gewicht, gigs, haar, huiswerk, kampioen, knie, KNVB, Last.fm, leren, mountainbiken, Polly, Prison Break, PSV, scriptieprijs, seizoenskaart, sport, TASS, Tiscom, TU/e, West Wing, wiskunde, zaalvoetbal

Ja, eindelijk
Het is me de blog wel geworden. Ik denk dat ik dit aan het eind van ieder jaar moet doen. Leuk om zo mijn eigen jaar eens door te nemen…

Rest mij nog iedereen een heel goede kerst en een geweldig en gezond 2008 te wensen!

En omdat ik toch echt het allerlaatste woord wil hebben. Gerard Ekdom blijft grandioos:

Geen comments »

Plaats een comment